úterý 21. března 2017

Barefoot tenisky na širokou nohu KidOFit Orchid Purple

Letos jsem jarní boty pro děti začala řešit pěkně s předstihem. Už od začátku ledna jsem sledovala, co trh nabízí, hodně jsem přemýšlela, jaké boty typově na jaro pořídím. Pro Klárku jsem chtěla dvoje - jedny tenisky a druhé kožené, buďto balerínky, nebo nějaké uzavřené na způsob vyzkoušených Livie & Luca. Z těch mimochodem Klárka přes zimu "vyrostla" - ani ne do délky, to by jí ještě byly, ale ten svůj vysoký nárt už mívala trochu otlačený. Už někdy v zimě jsem se zamilovala do novinky na trhu - tenisky Feelmax Luosoma Fuchsia si musí zamilovat každý. Jsou krásně zpracované, ultralehké, vhodné na širokou nohu s vysokým nártem a dostupné i ve velikostech pro větší děti (škoda, že nedělají ještě o pár čísel větší, brala bych je hned pro sebe). Co mě od nich nakonec odradilo, je dost vysoká cena za textilní boty. Z toho důvodu jsem pro Klárku vybrala tenisky jiné - námi ozkoušené značky KidOFit.


Boty KidOFit Klárce prostě sedí. Myslím, že neexistuje lepší varianta pro širokou nohu a vysoký nárt. Vím, že s nimi nešlápnu vedle. Měla je už jako sandálky, teď zimní kozačky a nově zkoušíme i tenisky. Vždycky mám jen obavu o suché zipy, jak si poradí s dlouhou sezónou, jinak vím, že budou vyhovovat ve všech směrech. Klára je dítě spíš do přírody než do města - většinu dnů trávíme někde venku, na hřišti, v parku, u rybníka, v lese, proto jsou tenisky preferovanější než balerínky, které stále vybírám a přiznám se, že trochu tápu.




Po obkreslení nohy mi vycházely tyto rozměry - délka 15,8 cm a šířka 6,8 cm. Maximální nadměrek u uzavřených bot se doporučuje 1,3 cm, proto Klárce perfektně padla velikost US 10 (EU 27,5). Stélka má délku 17 cm a šířka 6,8 cm. Snad s nimi pokryjeme ještě i léto.


Léto v nich přežijeme i díky šikovné kombinaci materiálů. Hlavní část boty je z prodyšné textilie, ale část nad podrážkou je kožená, což zvyšuje odolnost boty - Klára v nich už dvakrát prošla ne zrovna malou kaluží a přežila v suchu. Pásky na utahování jsou také z kůže. Vzhledově se mi moc líbí, na noze vypadají líp než na obrázku. Kombinace tmavě fialové a žluté mi přijde neokoukaná a jsem nakonec ráda, že neměli nějakou růžovou variantu, kterou Klára teď furt tlačí :)



KidOFity jsou zatím nejměkčí boty, co jsme kdy měli, podrážka je naprosto poddajná. Ohebné jsou ve všech směrech. Podrážka je tenká, v přední části průhledná, můžete si tak zkontrolovat prostor kolem prstů.



Co je pro mě vždycky důležité, je samotné obouvání. Potřebuju, aby se Klára obsloužila sama, takže chci, aby šla bota doširoka otevřít. To se KidOFitům taky daří, bota má dvě gumové tkaničky plus suchý zip na nártu pro perfektní utažení. Navíc je suchý zip i na patě, kdyby bylo potřeba korigovat botu pro užší paty. Líbí se mi měkký jazyk a patní část, bota na mě působí celkově hodně pohodlně.





Jako vždy u značky KidOFit dostanete náhradní zelenou vložku. Tou jednak můžete botu trochu zmenšit, tak můžete využívat jako náhradu, když tu žlutou musíte vyprat. Já mám teď v botě obě dvě kvůli větší izolaci, zem je ještě chladná. Váha jedné boty s oběma vložkama je 115 g.



Mají je i v modré variantě pro kluky. Typově mi hrozně připomínají sandálky, co Klára nosila minulé léto a které s největší pravděpodobností pořídím zase.


Klárka si nové boty pochvaluje a jakoby s jarem a nízkými botami nabrala novou energii k řádění venku.

Žádné komentáře:

Okomentovat