pátek 31. března 2017

Tip na dárek pro malé kreativní parádnice (a jejich bratry)

Věřte mi, že tohle musíte mít doma. Nechcete to mít, ale prostě musíte. Hlavně pokud máte doma holčičku zhruba ve věku 3 - 7 let. Nebo chlapečka. Nebo klidně oba dva. Asi před měsícem se u nás natrvalo zabydlely korálky B.Toys. A od té doby máme úplně všichni o zábavu postaráno. Ptáte se, proč jsem psala, že to mít vlastně nechcete? Zavřete oči a představte si 500 barevných korálků vysypaných na podlaze v kuchyni a sebe balancující s hrncem horké polívky na těch všech malých potvorách...


Přes to všechno jsou spojovací korále Pop Arty dokonalou zábavou pro malé děti. Není den, kdy by si s nimi Klárka nebo Kubík nehráli. Možností, co s nimi, je spousta. Primárně to jsou korálky, ale ne obyčejné, žádné navlékání na šňůrku tady nečekejte. Tyto korálky se do sebe totiž nacvakávají. Některé v sobě mají dírku, jiné zase takovou tyčinku, některé jsou děrované z obou stran, jiné mají tyčinky na obou koncích, neskutečná variabilita tvarů a barev. Z 500 korálků můžete seskládat opravdu dlouhého barevného hada.


Navíc se z těchto korálků dají vyrábět parádní šperky - nejen náhrdelníky, ale pomocí speciálních kroužků si můžete vyrobit prstýnky a náramky. Holčičky si to opravdu užijí, každý den můžou mít něco nového, mohou si to ladit třeba s oblečením. Klárka si poradí sama, nacvakávání jí jde, Kubík je umí zatím jen rozpojovat. A to ho poslední dny baví hodně.






Takové množství korálků v různých barvách se doma hodí i k nejrůznějším Montessori aktivitám, třídění podle barev je jedna z nejoblíbenějších. Kubík zatím roztřídí jen ty základní barvy, odstíny růžové a béžové jsou ještě pod jeho rozlišovací schopnosti.




Korálky jsou z takového příjemného plastovo-gumovo-silikonového materiálu, nedokážu přesně určit, co to je, ale je to takový měkčí plast. A ty barvy! Pokud máte doma dítě, které se snaží sníst, na co přijde, tuhle hračku domů raději nepořizujte (věkové určení na obalu je 4-10 let). Jakub to na mě jednou zkusil a z mého důrazného "ne" pochopil, že korálky žvýkat zkrátka nebude. Zatím se nám daří udržet jednoduché pravidlo - v rozpojeném stavu si s nimi hrajeme jen v kuchyni na zemi, nemají se tady totiž kam zakutálet. I když jsem někdy dost shovívavá, tady dbám na pečlivý a rychlý úklid hned po skončení hry. 500 je prostě děsivé číslo :)




Pokud máte doma miminko, mrkněte na tyto spojovací kroužky, jsou vhodné pro děti už od 3 měsíců.

Ač se to na první pohled někomu nemusí zdát, korále Pop Arty jsou opravdu chytrá hračka, v roce 2010 dostala v USA dokonce ocenění Hračka roku. Je to naše první seznámení s hračkami B.Toys. Značka je mi sympatická jak  sortimentem, filozofií, tak ohleduplností k přírodě. A aby to Kubíkovi nebylo líto (i když teď si s korálky hraje snad častěji než Klára), ten zase dostal 4 parádní autíčka Wheee-ls! Recenze zase někdy příště :)

2 komentáře:

  1. Jé, něco podobného jsem jako malá měla taky. Jen tedy ty korálky nebyly tak krásně barevné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vazne? Uz i za nas neco takového bylo? No vidite a ja to objevim s velkou paradou az ted.

      Vymazat