pondělí 13. března 2017

DIY / Něžný jarní věnec na dveře

Už nám visí na dveřích od pátku a dělá nám všem radost. Já se jím vyloženě kochám, protože se mi podařilo něco, co se dost podobá mé vysněné představě. Našla jsem si ho na Pinterestu před dvěma měsíci, pak jsem hledala vhodný materiál a minulý týden jsem ho po chvilkách dělala. Je to můj první jarní věnec, jednoduchý, nadčasový, něžný, pastelový, minimalistický.


K výrobě jsem potřebovala jenom pár věcí.

 



Samotná výroba byla velice jednoduchá nebýt malé komplikace s květy. Slaměný věnec se nahusto omotával přízí, místečko po místečku. Sláma a příze se spolu nekamarádí na 100%, polystyrénový věnec by tady fungoval o něco lépe. A taky si myslím, že kdyby byl korpus o něco tlustší, vypadal by hotový věnec o level líp. Ale i tak to šlo pěkně, děti mi kradly přízi a omotávaly s ní kdeco. Velké dobrodružství... Umělé květy a zajíček se tavnou pistolí přilepily k omotanému věnci. Já si musela květy ale trochu užít - z obchodu byly totiž na pevném tlustém drátu (stonku), který jsem musela uštípnout, aby mi na věnci květy hezky seděly. Když jsem stonek uštípla, květy se rozletěly na jednotlivé okvětní lístky a já je musela pistolí zase slepit k sobě. Velká legrace. To, co mohlo být (při správném výběru květů) hotové za 5 minut, mi trvalo hodinu :) Ale musím říct, že květy jsou fakt krásné, mají moc hezkou barvu a nakonec jsem ráda, že jsem si vybrala tyto, i když to byla piplačka. Zajíčka jsem posadila za květy na korpus a přilepila ho zezadu k jednomu lístku. Věnec jsem nahoře omotala bavlněnou krajkou v přírodní barvě, udělala mašli a pověsila. Krajka tomu všemu dodává finální punc přeslazené něhy.








Klára si do svého pokojíku vyžádala taky jeden věnec, podmínka zněla jasně - prý musí být růžový. Tak ho tento týden vyrobíme a nafotíme...

A co vy a jaro? Baví vás tak jako mě?

6 komentářů:

  1. Přesně vím, který věnec z Pinterestu byl inspirací - ten pin mám uložený už dlouho :)
    Hezká práce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jo, je to dost profláklý pin :)) Ale byla to láska na první pohled... Díky a moc zdravím - někdy ti musím napsat mail a dozvědět se víc o Švýcarsku - tiše závidím ;)

      Vymazat
    2. Každý tiše závidí, ale neuvědomuje si, jak je někdy těžké bydlet sami tak daleko od všech doma :( Psala jsem o tom třeba tady na blogu: https://adinajustina.blogspot.ch/2016/11/zivot-v-zahranici-realita-vsedniho-dne.html

      Vymazat
    3. Hani, o tomhle já vůbec nepochybuju. Musí to být nesmírně těžké, nedovedu si to představit. Já byla v zahraničí nejdýl půl roku v Irsku a bylo mi hodně smutno. Na druhou stranu, i když jsme v ČR, tak jsme víceméně taky samostatná jednotka, babičky a dědečky nemáme po ruce tak, jak bychom někdy potřebovali. Za to ale máme pocit téměř dokonalé svobody, že jsme sobě svým pánem, nikdo nám do ničeho "nemůže" jednoduše kecat a my se necítíme nikomu "zavázáni"... Myslela jsem to tak, že Švýcarsko musí být krásná země na žití.

      Vymazat
  2. Nádherný věnec, ty barvy jdou spolu naprosto krásně :) Já si teď taky dělala věnec z korkových špuntů od vína - tady je fotka, akorát já mám s červenou mašlí: http://www.chytrazena.cz/vyzdoba-oken-a-dveri-aneb-jak-si-zkraslit-domov-35321.html Jestli pijete víno, je fajn si korky nechávat a pak z nich jde udělat takováto drobnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ten korkový mám taky někde na Pinterestu uložený, ale nějak se mi to rozleželo v hlavě :) A korků jsme měli plnou vysokou skleněnou vázu jako dekoraci, minulý týden jsem je vyhodila v rámci mise za minimalismus :)

      Vymazat