pátek 10. března 2017

Recept / Banánové muffiny ze špaldové mouky

Věřte, že tyhle muffiny si zamiluje každé dítě. A nejen dítě. Pořád hledám recepty na zdravější pečení, googlím, testuju, upravuju podle sebe a znovu testuju... Zkouším na Chlupáčovi, zkouším na dětech, a když najdu něco, co opravdu stojí za to, podělím se i s vámi na blogu. Tyto banánové muffiny jsou ze špaldové celozrnné mouky, kokosového cukru a bez tuku. Zní to dobře, že. Banány těsto krásně zvláční a přirozeně osladí, proto s každým dalším pečením ubírám cukru. Momentálně jsem na necelé polovině z původního receptu od Kitchenette. A další bonus pro matky na mateřské: tyhle muffiny jsou pekelně rychlé!


Na 12 muffinů potřebujete
 
174 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky prášku do pečiva bezfosfátového
1/2 lžičky jedlé sody
80 g kokosového (nebo třtinového) cukru
1/2 lžičky soli
2 velká vejce
3 zralé měkké banány
150 g bílého jogurtu
hrst mrazených borůvek (není nutné)

Postup

Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Formu na 12 muffinů buď vymažte nebo vyložte košíčky (já mám silikonové Ikea). Prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a sodu. V míse šlehejte vejce s cukrem do pěny. Vmíchejte rozmačkané banány, jogurt, borůvky. Nakonec vmíchejte opatrně mouku. Těsto lžící rozdělte do košíčků. Pečte cca 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat