neděle 5. března 2017

Baby Essentials / Ekologické jednorázovky Muumi

Obě moje děti jsou plenkáčci (ano, i Klárka má na noční spaní stále plenku a pomalu se začínám děsit, že s ní půjde i do první třídy). Látkovky se mi sice moc líbí, ale vždycky zvítězila moje pohodlnost a smysl pro praktičnost. Nikdy jsem je tedy nevyzkoušela. A nestydím se za to. Co se týče jednorázovek, jsme víceméně věrní jedné značce. S Klárkou jsme vyzkoušeli několik dalších běžně dostupných značek, žádná nám nevyhovovala tak, jako Pampers. Nedávno jsem ale dostala možnost vyzkoušet novinku na českém trhu - finské eko plenky Muumi. Jaké se nám zdají?


Jakub dostal na vyzkoušení malý vzorek plenek typu "pants" ve velikosti 5. Muumi označuje plenky, které se natahují jako kalhotky, "walkers". Jednorázové plenky Muumi potěší všechny bio a eko maminky, jsou totiž 100% biologicky rozložitelné, k výrobě byla použita vlákna celulózy z certifikovaných lesů a jsou zcela bez chlóru. To vše z nich dělá výrobek šetrný k životnímu prostředí. A jsou také šetrné k dětské pokožce - jsou hypoalergenní, neobsahují parfémy, alergeny, pleťové vody, latex, formaldehyd ani ftaláty. Nic, co by mohlo citlivé dětské kůži ublížit. Poctivá seversky čistá práce.



Plenky jsme vyzkoušeli jak na denní tak noční nošení a nikdy neprotekly. Absorpční schopnost se mi tedy zdá dostatečná. Líbí se mi použitý materiál, plenky jsou měkké, poddajné, dobře se přizpůsobí malému tělíčku. Hezky obepnou nohy i pas dítěte, přitom bez otlaků. Dobře se navlíkají, při sundávání se jednoduše roztrhnou po bocích. U těchto navlékacích jednorázovek je důležité elastické žebrování na bocích - právě proto, aby plenka dobře seděla různě velkým dětem. To tyhle plenky splňují a žebrování je příjemně měkké. Jediné co by se mi líbilo víc je širší pas, v současnosti je sice stejně provedený jako výše zmíněné boky, ale mohl by být dvakrát tak široký. Myslím, že by to mohlo být pohodlnější. Plenka má na zadečku lepítko, aby šla použitá slušně a elegantně zabalit.






Na plenkách jsou vyobrazení Mumínci (Moomins) - známé postavičky z klasických finských příběhů. Jinak jsou designově velice jednoduché - bílé s jemnými nazelenalými motivy.


Muumi jednorázkovky jsou o něco dražší, jednotková cena vychází kolem 8-9 Kč, ale ono to tak v případě ekologických variant produktů prostě bývá.

Každopádně je to bezvadné řešení pro maminky, které řeší ekologické otázky, ale z nějakého důvodu se jim nechce procházet anabází s látkovkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat