čtvrtek 16. března 2017

DIY / Srdíčkový věnec do holčičího pokoje

Když jsem Klárce povídala o tom, že přichází jaro, že bych ráda vyzdobila byt, nadšeně do toho vlítla se mnou. Probírala se mojí krabicí s všemožnými dekoracemi, prohlížela si velikonoční výzdobu, kterou si loni vyrobila na nějakých dílničkách, ptala se a sondovala, co mám ještě v plánu. Řekla jsem jí, že budeme každý týden kupovat řezané květiny, abychom pořád měli na stole něco, co nám bude dělat radost. Takže každý týden vybírá kytku v květinářství se mnou. Ukázala jsem jí na obrázku věnec, který jsem chtěla na dveře vyrobit - a už taky vyrobila - klik. Ona na to, že jo, pěkný, ale že ona by chtěla víc růžový a se srdíčky. Tyto věci jsou jako fakt holčičkám nějak vrozené, či co?? Tak jsem nakoupila pár věcí, posbírala trochu inspirace a vrhly jsme se spolu na to. Výsledkem je tento malý, srdíčky napěchovaný romantický věneček, který potěší každou holčičku. Třeba i pětatřicetiletou :)



Základ věnce jsem namyslela já, dekorace si vybírala hlavně Klárka. Dostávala ode mě tipy a rozhodovala, co na věneček použijeme. Musela jsem to samozřejmě trochu korigovat - všechno by se tam asi nevlezlo...


Na podobný věneček budete potřebovat:




Slaměný korpus omotávejte stuhou - já jsem překrývala vždy polovinu předchozí omotávky. Šlo to rychle - oproti přízi - měla jsem hotovo asi za 15 minut. Konce jsem ke korpusu přilepila pistolí. Část věnce jsem omotala ještě béžovou krajkou a pistolí přilepila překližkové srdíčko. Papírovou girlandu jsem prvně chtěla koupit - našla jsem krásnou tyrkysovou, na poslední chvíli jsem se rozmyslela a girlandu vyrobila z toho, co jsme měli doma. Z glitrového scrapbookového papíru jsem si vystříhala malá stříbrná srdíčka - ano, jen tak od oka - nehledejte strojovou přesnost. Ty jsem potom pistolí natavila vedle sebe na vlněnou přízi, kterou mám doma už z prvního věnce. Celou girlandu jsem přilepila na věnec a konce ještě připlácla tyrkysovými stužkami.




Pořád mi vrtalo hlavou, jaká srdíčka ještě vyrobit z toho, co už doma máme. Zkusila jsem omotávaná srdíčka oblíbenou šedou přízí a výsledek za to myslím stojí. Takovou univerzální ozdobu si vyrobíte raz dva. Potřebujete tenkou molitanovou / pěnovou folii - vycpávají se s ní třeba balíky, nebo nové boty :) Tento molitan funguje líp než třeba karton, protože příze se do ní tak trochu zařízne a nesklouzává. Já ji měla naštěstí zrovna doma. Vystřihla jsem si z ní několik srdíček různě nepovedených tvarů. A začala omotávat všemi směry, cik cak. Až bylo molitanové srdíčko pěkně zabalené, přízi jsem ustřihla a konec jsem nůžkami jakoby zapíchla dovnitř. Drží to. Pokud by náhodou nedrželo, šlo by nějak zamotat, příp. opět přitavit. Prvně jsem chtěla motaná srdíčka na věnec zavěsit, nevypadalo to ale úplně dobře, tak jsme je s Klárou opět přitavily.



Srdíčkový věnec se myslím podařil, máme velkou inspiraci na příštího Valentýna, kterého sice vůbec neslavíme, ale výzdobu mít můžeme, nebo ne?

1 komentář:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat