pátek 10. března 2017

Hračky pro batole / Dřevěné kostky

Jen opravdu málo hraček mi přijde tak univerzálních a kreativních jako jsou dřevěné kostky. Podle mě by je mělo mít doma každé dítě. Je to perfektní dárek k prvním narozeninám. Tehdy totiž začíná ten správný čas na objevování kostičkových tajů... Navíc je to hračka pro roční dítě, ale i pro čtyřleté. Možností her s kostkami je nespočet a fantazii se meze nekladou. Města. Hrady. Ohrady. Třídění dle barev. Třídění dle tvarů. Nakládání a vysypávání z náklaďáku. Komíny. Věže. Mosty. Máme doma kyblík s 50 klasickými kostkami a teď pokukuju ještě po něčem. Kubík většinu hraček dědí a zaslouží si i něco nového. Tak začal můj lov na hezké kostky. Podmínky jsou jednoduché: dřevo a originalita. Chtěla bych něco trošku jiného než již vlastněnou klasiku. Tak vám přináším výběr toho nejzajímavějšího, co trh v tuto chvíli nabízí.




Postavme si hrad, Plan Toys

Už asi víte, že tuto thajskou značku hraček miluju, a máme toho doma spoustu. Tak proč ne kostky. Hra na rytíře může začít. A mají i holčičí variantu.


Kostky a kuličkodráha v jednom, Janod

Kuličkovou dráhu jsem chtěla pořídit už na Vánoce, pak jsem si to rozmyslela, protože toho bylo už víc než dost. Tak ji mám stále v záloze jako perfektní dárek ke druhým narozeninám.


Duhové kostky s okny, Goki

Díky barevným průhledným okýnkům se může dítě dívat na svět jinýma očima. Tyto "duté" kostky nabízí zase jiné možnosti stavění.


Zvukové kostky, Edukalu

Tyto kostky jsou super i pro miminka. Některé totiž vydávají zvuky (cinkají, chrastí) a to je perfektní pro rozvoj sluchového vnímání.



Multifunkční kostky, Haba

Tyto jsou krásně barevné, ale kromě samotného stavění kostek na sebe z nich mohou děti sestavovat i obrázky. Některé kostičky jsou navíc smyslové.


Zvířátkové chrastící kostky, Vilac

Úžasně zpracované kostky pro nejmenší děti. Potěší jednak tím, že jsou na nich vyobrazená zvířata, a taky tím, že chrastí a každá vydává trochu jiný zvuk.


Handmade & czechmade, Los Bukos

Nebo můžete podpořit šikovné české ruce a pořídit si originální kostky na Fleru. Líbí se mi tyto - díky speciálně tvarovaným kostkám by nám už naše ohrady nepadaly.


Velké kostky s vodou, Plan Toys

Barevná tekutina uvnitř půlkruhových a čtvercových kostek musí fascinovat každého. Navíc slouží k pokusům s mícháním barev.

Žádné komentáře:

Okomentovat