středa 29. března 2017

Jakubovy barefoot tenisky Little Blue Lamb

Se slzou v oku jsem uklidila do krabice Jakoubkovy zimní Tikki. Jakubovy vůbec první boty. Tenhle moment je pro mě vždycky hodně nostalgický, navíc, když se jedná o tak oblíbené boty. Kuba Tikki miloval, s jeho konzervativní povahou je navíc všem jasné, jak hysterické naše rozloučení s botkami bylo. Protože jeho náturu znám, hodně dlouho jsem zvažovala, že mu pořídím i jarní Tikki Shoes se 4mm podrážkou. Aby jsem mu chudákovi nepůsobila příliš velké trauma. Pak jsem si řekla, ať si chlapeček zvyká, že život je i o změnách. A já nechci zkysnout u jednoho jediného typu bot, když je možností víc (Klára například díky tvaru své nohy tolik možností nemá). K Tikki se můžeme vrátit vždycky. Na jarní boty jsem měla několik požadavků: barefoot, kůže, tenisky, suchý zip. Vybrala jsem neskutečně frajerské tenisky Little Blue Lamb Bipsy Grey z nové barefoot řady (BB new).


Máme je doma asi tři týdny a zatím panuje velká spokojenost. Jakub si je ochotně hned obul a běhal s nimi doma - pomohl tomu fakt, že Klára taky zrovna dostala svoje jarní tenisky. Pár dní sice hledal svoje staré dobré Tikki a trošku násilím jsme mu obouvali nové boty. Teď už si je ale obouvá rád. Asi zjistil, že se mu v nich dobře běhá a nepotí se mu v nich noha.



Nová kolekce LBL mě mile překvapila (už se mi teda líbila i zimní řada BB new), ale design tenisek je na jednu stranu velice módní a na druhou stranu hodně univerzální. Tenisky sednou jak k riflím, tak k teplákům, dovedu si je představit i ke kraťasům. Slušet budou i holkám. Bílá v kombinaci s šedou je nadčasová a unisex. Zpracování bot mi přijde opravdu kvalitní, uvidíme, co ukáže čas.



Když jsem Jakubovi nohu měřila, vycházely mi rozměry 12,5 cm a 5,7 cm. Velikost 21 (US 4) by mu měla i s nadměrkem krásně sedět. Naměřené rozměry stélky jsou 13,6 a 5,9 cm. Nadměrek 1,1 cm by měl být ok. Jedna bota váží 68 g, jsou tedy ještě o něco lehčí než Tikki.



Zapínání je na široký suchý zip, zatím se zdá být velice pevný. Kuba nemá nárt nijak vysoký, proto se do botiček krásně nazouvá, jazyk jde dobře odklopit a bota tak rozevřít. Jde to tak snadno, že to v pohodě zvládá sám.




Stélka je vyndávací, zcela rovná, netvarovaná (nepatrně zvednuté jsou jen kraje stélky za patou a v oblasti klenby, ale jen pro větší pohodlí a lepší "přilnavost" k samotné botě). Na léto by šla stélka vytáhnout a noha by tak byla v téměř dokonalém kontaktu se zemí.


Podrážka je úplně rovná, gumová a 3 mm tenká. Krásně poddajná, ohebná. Kubík v nich leze, běhá, stoupá na špičky, všechno bez sebemenších bariér.





Vnějším materiálem je kůže, kombinace hladké bílé a broušené šedé. Impregnujeme a mažeme. A to tak, že často. Chci je udržet fit co nejdéle to bude možné. Uvnitř je bota textilní, což by mělo pomoct odvádět vlhkost.


Jsem zvědavá, jak moc bude světlá barva kůže trpět. Jakub je už přece jen zdatný chodec, nějak moc nepadá a po kolenou neleze, tak snad je neodře za měsíc. Podrážka je kousíček přetažená přes okraj boty, tím je kůže trochu chráněná před ošoupáním. Tady vidím snad jedinou výhodu té broušené šedé kůže na špičce, protože oděrky na ní nejsou vidět. Broušená kůže se na rozdíl od hladké kůže nedá tak jednoduše poškodit, zato se mnohem hůř čistí.

A izolace? Venku se sice oteplilo a vzduch je už jarní, zem je ale pořád studená. Byla jsem zvědavá, jaké budou Kubovy nohy po delším pobytu venku s barefoot teniskami a tenkými ponožkami. Nohy byly zatím vždycky příjemně teplé, nezpocené. Třikrát hurá.


Opět si tady chci postesknout, že barefoot varianty LBL jsou jen do velikosti 22, tj. cca do dvou let. Doufám, že výrobce vyslyší přání trhu a pustí se i do větších velikostí.

Poslední, co chci dodat, nově existuje i barefoot řada na široké nohy - BB Wider, viděla jsem je i na živo a musím uznat, že se do nich vleze i sebebuclatější noha. Navíc jdou dokonale zeširoka otevřít, takže obouvaní je hračka.

Žádné komentáře:

Okomentovat