sobota 4. června 2016

Knihy pro děti / Zvířátka s barevnými kabátky

Mám pro vás tip na další bezvadnou knížku pro malé děti. Tentokrát mě nadchlo leporelo o šestnácti stranách z edice "Najdi mě" - Zvířátka s barevnými kabátky (Silvie Sanža, Edit Sliacka, vydavatelství B4U Publishing). Je to knížka pro nejmenší se zájmem o zvířata, je krásně barevná a tak trochu multifunkční.


Nejen, že se s dětmi dozvíte zajímavé informace o ledním medvědovi, lišce, žábě nebo kočce, ale na každé stránce můžete hledat schovaná zvířata, můžete je spolu počítat, můžete si povídat o prostředí, ve kterém tato zvířata žijí, můžete spolu pozorovat nejrůznější detaily v ilustracích, ale knížka vám může sloužit i jako pomůcka ke kreslení. U každého zvířata je ve stránce "výsek" ve tvaru daného tvora, můžete si tedy pod stránku dát prázdný papír a šablonu obkreslit - dítě pak může vymalovávat. Tohle Klárku bavilo nejedno odpoledne :)







 

Kniha je určena pro děti od jednoho roku, fakta v knížce ale mohou být pro tak malé děti složitá (to však nebrání tomu, aby si dítě knihu prohlíželo a o zvířatech si s rodiči povídalo). Opravdový užitek z knihy mohou mít děti od dvou let, přece jen už spoustě věcí rozumí.

Ve stejné edici vyšla i podobná kniha - Zvířátka se vzorovanými kabátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat