čtvrtek 23. června 2016

Cestování s dětmi / Na pláž

Pomalu balíme a smažíme řízky :)) Výbava nejen k vodě je zkompletovaná, nachystaná do kufrů (při sledování předpovědi počasí to však vypadá, že ji budu muset ještě vybalit, tropy v Brně přežijeme jedině na koupáku). Zbývá ještě poštelovat krosnu a doladit plány výletů. Jinak hlásím, že jsme připravení a natěšení.




Obě děti mají na pláž trička s UV ochranou, článek o nich si můžete přečíst tady.
 
Jakub se bude koupat v tyrkysových plavkách SplashAbout Happy Nappy. Tyto plavky už si v různých velikostech odzkoušela Klára a máme s nimi dobrou zkušenost. V těchto plavkách dítě  nemusí nosit plenku, jsou vyrobeny z měkkého elastického neoprénu s přiléhavým střihem, všechny nečistoty tak zůstanou opravdu uvnitř (moč propouští z 60%). Máme je vyzkoušené na Klárce po dobu dvou let a fungují tak, jak mají.
 
Klárka už bude mít svoje první opravdické plavky, teda spíš koupací kalhotky, celodílné jsem jí zatím z praktických důvodů nepořizovala. Vybrala si sama plavky s kanýrkem a Minnie.
 
I na minulých dovolených se nám nejvíc osvědčily osušky s kapucí. Jakub si bere svoji oblíbenou bílou osušku Puj (recenze tady), Klárka už má dva roky parádní osuškové pončo v tmavě modré barvě značky Jojo Maman Bébé.
 
K vodě bude Klára chodit v pohodlných botkách k vodě značky Coqui. Recenzi jsem na ně psala už minulé léto. Rychle se nazouvají, můžou být mokré od rána do večera a hned uschnou.
 
Na hlavu jsem dětem nechala ušít lehounké pirátky s kšiltem. Klárce jsem vybrala světle růžovou látku s černými kočkami, Jakub má námořnickou. Pirátka má vzadu i dlouhou clonu, zastíní tak krk a horní část ramen. Obě pirátky mi ušila paní Markéta na Fleru. Slamák je kupovaný v H&M.
 
Klára dorostla do věku, kdy si nechá jakžtakž vysvětlit, že je potřeba nosit sluneční brýle. Bohužel si je na očích nenechá moc dlouho, za chvíli ji začnou obtěžovat a odkládá je, kam může. Nicméně já to beru jako nutnost, chránit její oči od mala. Na toto léto dostala skvělé Ki ET LA dětské sluneční brýle ve smaragdové barvě, kterou máme poslední dobou v oblibě. Pokud vás zaskočí cena, věřte, že za to stojí. Tyto brýle jsou nerozbitné a totálně ohebné (jsou celé vyrobené z moderního materiálu, který mi připomíná silikon), nenajdete na nich žádný pant ani šroubek. V této odolnosti vidím jejich největší výhodu, můžete po nich jezdit odrážedlem a přežijí to :) Tato francouzská značka brýlí dbá na maximální ochranu citlivých dětských očí díky kvalitním polykarbonátovým sklům s filtry (nejvyšší kategorie 4, 100% UVA, UVB a UVC filtr). Skla slunečních brýlí navíc můžete nechat v optice vyměnit za dioptrická. Na ručky brýlí můžete připevnit nastavitelný pásek, který udrží brýle na hlavě za každé situace. Navíc se mi moc líbí jejich jednoduchý moderní design a velký výběr barev.
 
Zdroj: Google

5 komentářů:

  1. Moc si to užijte a jsem zvědavá na zážitky, náš čeká moře v září :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, trochu se bojíme počasí, teda Chlupáč začal vyšilovat :) Bezdětný byl takový pohodový flegmatik a teď se z něj stává trochu neurotický hysterik :) Já se teda strašně těším, i kdyby mělo chcát, že bude změna :) Zážitky dodám, na dovči si dám asi oraz, ale pak na blog zase vlítnu. No a snad i nás čeká v září ještě moře. Uvidíme.

      Vymazat
  2. Urcite to bude bajecny, mejte mnoho hezkych zazitku :) Chodim sem k vam moc rada, clanky jsou inspirujici :)... Krasne dny :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deniso, moc děkuju a já jsem moc ráda, že můj blog čtete! Díky díky díky.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat