pátek 10. července 2015

Letní radovánky v botkách Coqui

Téma dětské obuvi je věčné. Jsem zastáncem nákupu dětských botou ve specializovaných obchodech. Je to sice většinou předražené, někdy dost úmorné, ale mám pocit, že se mi tam věnují a dokážou říct, co dceři na noze sedí a co ne.

Minulé léto Klára teprve začínala chodit, ale na tuto sezónu jsem se kromě klasických pevných botek rozhodla pořídit nějakou "gumovou" obuv na zahradu, k bazénu, na balkón atd. Něco, do čeho se dobře naskočí, něco, co se může namočit, něco, co se udržuje líp než kožené sandálky, které má na ven.

Na stránkách Proděti mě na první pohled zaujaly sandálky značky Coqui. Jedno odpoledne jsem si Klárku vzala na klín k počítači a řekla jsem jí, ať si nějaké z široké nabídky vybere. Už dopředu mi bylo jasné, které to budou. Za dva dny jsme netrpělivě očekávaly pošťáka, až jsme se dočkaly. Klára si hned svoje nové botky s kočičkou nazula a chodila v nich po bytě celý den, dokonce v nich chtěla první den i spát :)

Klára si je zamilovala na první pohled

O pár dní později je podrobila zátěžové zkoušce u babičky a dědečka, kde v nich strávila celý týden na zahradě. Boty zvládly bazén i lehký terén, můžu říct, že obstály na jedničku.

Na noze hezky sedí; i když by snesla o číslo menší, nevyzouvají se

Veselý design zaujme každou holčičku

Co se mi na nich líbí:

- máte na výběr asi z 20 druhů, uspokojíte hravě vkus holčiček i kluků různých věkových kategorií
- nízká pořizovací cena (hlavně když srovnáte s nejznámější konkurenční značkou)
- jsou velice lehké, dítě je na noze skoro necítí
- jsou krásně prodyšné díky spoustě otvorů v přední části boty
- praktický pásek za patou je nezbytný pro tak malé děti, které by v klasických nazouvacích botách asi jen těžko chodily
- sice jsem asi o číslo netrefila velikost - potřebovala by o jedno menší, i tak se nevyzouvají a chodí v nich hezky (dokonce i běhá)
- super snadná údržba, což oceníte třeba na písku, nebo u moře
- veselé a barevné provedení

Co navíc bych ocenila:

- větší ergonomické tvarování stélky

Coqui mě uspokojily a moc se mi líbí i jejich gumáky, přemýšlím, že na podzim jedny Klárce pořídím.

Žádné komentáře:

Okomentovat