čtvrtek 30. července 2015

Knihy pro děti / Velká obrázková knížka - Slovíčka

Opět se s vámi chci podělit o zkušenosti s bezvadnou knížkou. Jedná se o velké leporelo (formát 26 × 31,5 cm) s názvem Slovíčka (Velká obrázková knížka). Má 26 stran, ilustrovala ji Séverine Cordier a předlohou jí byla francouzský originál. Je běžně k dostání v knihkupectvích a v eshopech (cena cca 200,-), já ji koupila výhodně v místním knihkupectví, protože měla lehce opotřebené rožky.


Máme ji doma už několik měsíců a stále je u nás na denním pořádku. Na každé dvojstraně je vyobrazena jedna z následujících situací běžného života:

- V dětském pokoji
- Ve škole
- V parku
- V kuchyni
- V koupelně
- V lese
- Na pláži
- Na venkově
- Na horách
- Na statku
- Ve městě
- Na obloze


Pravá strana vždy ukazuje danou scénu s obrovským množstvím detailů, které dítě zaujmou, na levé straně jsou pak vypíchnutá klíčová slova, kterým by se dítě mělo naučit. Ilustrace jsou hezké, nekýčovité, univerzální (není zde nějak zohledněno francouzské prostředí). Od té doby, co Klára začala mluvit, jí kniha pomáhá k učení se novým slovíčkům a taky si na ní vysvětlujeme různé situace kolem nás (např. ve městě zůstalo na chodníku po psovi hovínko, tak si říkáme, co s ním měla paní udělat, apod.). Klárka knížce říká "ve", což znamená v její řeči velká, a opravdu ji má moc ráda.


Podobný úspěch u nás zaznamenala také tato kniha, o které jsem psala článek v květnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat