úterý 14. července 2015

Filmový bonbónek / Divoké historky

Strašně rádi s Chlupáčem koukáme na filmy, máme už 11 let stejný vkus, rozhodování o výběru filmu na večer netrvá proto dlouho. Pokud se nám teda podaří uspat Kláru relativně brzo (rozuměj do půl 10 :)), zapojíme naše velkokapacitní zařízení, otevřeme něco dobrého a jedeme...

Co mě za poslední dobu naprosto dostalo, bylo povídkové drama Divoké historky. Argentinsko-španělská dvouhodinovka utekla ani jsem nemrkla a jako u velmi mála filmů jsem si nakonec povzdechla "To už je konec?". Divoké historky by se klidně mohly jmenovat Smutné historky, nebo taky Historky ze života. Jedná se o 6 na sebe nijak nenavazujících příběhů, ve kterých se hlavní hrdinové rozhodnou vzít pomstu do svých rukou. V krutém světě se všichni z nich setkali s vlnou nespravedlivých situací a křivd a jednoduše jim ruply nervy. A nezdá se, že by existoval na světě někdo, kdo by jim pomohl, pomohli si teda sami a vždycky velmi svérázným způsobem.


Ať už jde o zhrzenou novopečenou nevěstu, padesátníka, kterého šikanuje odtahovka, nebo byznysmena, který na silnici bohužel narazí na totálního křupana... Bude vás mrazit. Ale budete se smát.


Je to svým způsobem zábavná podívaná, dost cynická, ale modleme se, ať se do těchto situací nikdy nedostaneme a nikdy ať nenasereme podobné týpky :)

P.S. „Ještě někdo tu zná Gabriela Pasternaka?“

Žádné komentáře:

Okomentovat