pondělí 6. července 2015

Recenze / Silikonové tkaničky SHOEPS

Jak běží týden za týdnem, bříško mi roste. Některé běžné činnosti se tak stávají náročnějšími - stříhání nehtů na nohách, jejich lakování nebo třeba taková banalita jako je zavazování tkaniček. Zatím to jde, ale ještě si dobře pamatuju, že bude hůř. A taky si pamatuju, že poslední měsíc před porodem jsem obula jen tři páry botou a z toho dvoje byly tenisky.

Nedávno jsem se od známé doslechla a na internetu dočetla o SHOEPS. Silikonových tkaničkách do bot. Prý je milují děti a těhotné ženy :) Nainstalujete je do bot a ty už pak nikdy nemusíte šněrovat. Tak jsem se rozhodla, že je musím vyzkoušet. Koupíte je na Proděti.cz, kde si můžete vybrat z 9 variant za 199 Kč. Nosím je ve svých oblíbených teniskách už týden. Jaké teda SHOEPS jsou?

Začínám s SHOEPS

- Malá krabička obsahuje 14 kousků silikonových pásků (nenazývala bych je tkaničkami), krásně vám teda vystačí na jakékoliv tenisky.
- Na každé straně pásku je malé očko, uprostřed zase dva "cvočky", kam očka zaháknete, aby pásek hezky držel na místě.
- Pár dní jsem si zběžně prohlížela fotonávod na zadní straně krabičky (který je tak malý, že jsem naprosto nevěděla, co kam protáhnout a zastrčit), na web, kde je podrobné video "jak na to" jsem nekoukla, jsem přece inženýrka, to dám :)
- Vyvlíkla jsem svoje bílé tkaničky, nachystala SHOEPS, dohonila Kláru, která mi s několika pásky utekla, na prvním pásku jsem asi za dvě minuty pochopila princip a za dalších 10 minut jsem měla všech 10 na místě. Absolutně pevně drží.
- Na botě vypadají super, krásně tenisky oživily (vybrala jsem si fialovou barvu).
- Nejprve jsem si je navlékla do všech dírek (boty jsou nízké a v informacích na krabičce píší, že pouze u kotníčkových bot se nemají dávat SHOEPS do nejvyšší dírky).
- Prvního obutí jsem se trochu obávala. Boty mi na první pohled přišly hodně stáhnuté, ale pásky jsou fakt dost elastické, takže i bez lžíce to šlo celkem bez problému.
- Heslo SHOEPS je "SHOEPS in your shoes" - takže "šups do bot" - je to trochu nadsázka, není to tak, že do boty jednoduše vklouznete. Botu musíte celkem roztáhnout, pokud máte užší/menší boty a jste zvyklí na hodně povolené tkaničky, chce to trochu grifu a lžíci.
- Kvůli předchozím dvěma bodům jsem si z nejvyšších dírek pásky vytáhla, aby bylo obouvání ještě o něco pohodlnější, pomohlo to. Na druhou stranu se mi tato varianta nezdá tak estetická, bota mi přijde trochu "nekompletní".
- Vyzouvání šlo v obou případech naprosto v pohodě.
- Jednoduše se udržují v čistotě, jen se opláchnou, když je třeba, oproti praní, či dokonce bělení klasických tkaniček.
- Tenisky na noze s SHOEPS krásně sedí, přizpůsobí se dokonale tvaru nohy a přijde mi, že chůze je pohodlnější než s klasickou tkaničkou.

Navlékám, Klára asistuje

Srovnání: SHOEPS ve všech dírkách versus boty s SHOEPS bez poslední dírky

Závěrem chci říct, že jsem s nimi velice spokojená a stojí za to. Přemýšlím, že si pořídím i druhé, tentokrát pestrobarevnou variantu. Podle mě je to hlavně super imidžovka, boty září na první pohled. SHOEPS bych doporučila třeba jako zajímavý dárek pro větší děti (školáky a teenagery), kteří jsou v teniskách pořád a chtějí být in.

Vypadají hezky a hlavně jsou pohodlné

Žádné komentáře:

Okomentovat