středa 13. května 2015

Knihy pro děti / První obr kniha slaví úspěch

Jak jsem psala už v některém dřívějším příspěvku, sama miluju knížky a Klárce odmalička čteme. Vážně - snad od prvního měsíce. Pamatuju si náš každodenní rituál, vždycky navečer, když už byla unavená a protivná, jsme si vedle sebe lehly v obýváku na sedačku (tenkrát ona byla ještě drobeček a já po šestinedělí jako lunt :)) a já jsem jí četla a povídala o knížkách. Samozřejmě jsme začínaly s obrázky zvířátek, ke kterým jsem jí vždycky vymýšlela nejrůznější příběhy, a s malým leporelem Polámal se mraveneček. Fakt to vnímala a měla to ráda, čtení ji uklidňovalo. A víceméně pokračujeme dodnes. Čteme jak kdy, někdy přes den, někdy ráno, někdy před spaním, někdy pořád. Skoupila bych celé knihkupectví. Někdy narazím na hezké knihy, jako je tahle, třeba v obchodě Levné knihy.

Je to velkoformátové leporelo, po kterém jsem dlouho toužila, na druhou stranu se mi za něj nechtělo dávat několik set. Toto se mi podařilo koupit asi za 60 korun. Příjemné. Jmenuje se Velká obrázková knížka - Na statku (Anne Suess) a je fakt povedená. Na každé straně je znázorněna jiná situace (sklizeň, farma, letní slavnost...) a dítě si na ní najde tisíc detailů, o kterých mu můžete povídat. Myslím, že je to přesně ta kniha, která dítě neomrzí.



3 komentáře:

  1. Moc pěkný tip na knížku, hned se tam zajdeme podívat :) Dominika, bohužel, čtení knížek nebaví, nechce se mu to poslouchat... Ale obrázky má rád a snad se nakonec dopracujeme i k tomu čtení :)). Peta (predpikolou.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, myslím, že I povídání k obrázkům se dá považovat za čtení, Kláru taky zatím nebaví klasické pohádky. Má ráda krátké a jednoduché texty, příp. říkanky. Tato kniha je fakt super, pokaždé tam člověk objeví něco nového, snad se vám poštěstí ji najít. Myslím, že autorka tam měla I nějaké další knihy, které jsem už nevzala.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat