pátek 22. května 2015

Chytrá hračka / Dřevěná vkládačka

Tuto hračku máme doma už několik měsíců a stále zabírá svoje čestné místo na konferenčním stolku v obýváku. Je opravdu v kurzu. Teď víc než kdy dřív.


Krásnou barevnou dřevěnou vkládačku jsem koupila v Lidlu, tuším, že stála kolem 150 Kč. Měli tenkrát i jiné dřevěné skládačky - vzala jsem ještě dvě další, které zatím čekají na svoji příležitost ve skříni. Potom poreferuju, když budou mít taky úspěch.

Rozměry hrací plochy jsou 40 x 30 cm, je fakt velká, proto se mi líbila oproti jiným podobným hračkám, které jsou na trhu. Motivem je statek, což Kláru baví i v knížkách. Obsahuje 25 vkládacích tvarů - hlavně zvířátka, ale i pár jiných předmětů, které najdete na farmě, třeba kyblík s mrkví, plot, stodola, apod.


Koupila jsem ji, když bylo Kláře asi 15 měsíců a ze začátku jsme si s Chlupáčem říkali, že to snad ani tak malé dítě nemůže zvládnout dát dohromady. Tvary jsou totiž poměrně malé a navzájem hodně podobné. Rozhodně to není vkládačka typu kolečko, trojúhelník, čtverec. Ze začátku jsme proto hračku používali hlavně k pojmenování zvířat, myslím, že díky tomu se to hezky naučila, i když často zkomoleně :) Tenkrát jí ty kostky moc nešly vkládat na místo, často mi však ukazovala, kam co patří. Zlomilo se to asi v 18. měsíci a teď je dcera umí všechny bezchybně vložit na své místo sama. Mně to přijde až neuvěřitelné, přemýšlím, jestli si uvědomuje rozličné tvary a dokáže je přiřadit ke správnému otvoru, nebo si spíš pamatuje umístění těch jednotlivých objektů... Ať tak či tak, vkládačka je u nás na denním pořádku a několikrát za den spolu skládáme. Obě z toho máme upřímnou radost.

Žádné komentáře:

Okomentovat