středa 20. května 2015

Nesmrtelné ležáky na mém ToDoListu

Máte taky nějaký "To Do List"? Já jsem v tomto dost úchylná a moje puntičkářská povaha mi jinak nedá spát. Dřív jsem to měla hlavně v práci - miluju všechny možné kalendáře, diáře a poznámkovníky, zvýrazňovače a barevné štítky, všechno vždycky mělo svůj řád a systém. Více než pevný. Teď nepracuju, ale pečuju, úkolů je snad víc, než bývalo těch kariérních. Navíc jsem se přistihla, že od té doby, co máme Kláru, dost zapomínám :( Takže už nejenom obsese, ale i nutnost. Na kuchyňském stole má svoje stálé místo papírek, kam si s Chlupáčem píšeme vše, co je třeba doma udělat. Já mám navíc svůj diářek, kam si píšu ty "svoje" úkoly (od objednat se ke kadeřníkovi, přes domluvit kafé s Madlenkou, až po koupit Klárce do pokojíku závěs). All in one. V mobilu mi to nějak nesedí, jsem na papírové verze.


No a bohužel se musím přiznat, že na tom mém seznamu se každý týden objevují ty stejné věci... Samozřejmě něco mizí, něco vzniká, ale některé věci mi tam furt smrdí. Jsou to takové ležáky, kostlivci, velké kameny, nebo jak jim budeme říkat. Ač jsem před pár lety absolvovala semináře 7 návyků skutečně efektivních lidí a pracovně mi to dost pomohlo, mateřská zapříčinila velký obrat. Vím, že se věci nemají odkládat, ale...

Můj největší ležák se týká fotoalba pro Kláru. Máme doma prázdné album a chtěla jsem, aby Klára měla i nějaké tištěné fotky, ne jen elektronicky. Trvalo mi neskutečně dlouho dokopat se k tomu ty fotky navybírat, teď se zas nemůžu odhodlat k tomu, poslat je k vyvolání! Přijde vám to jako blbost, že? Taky nechápu, proč už to nemám udělané.

Druhý mi vázne už od Vánoc, kdy jsem dostala šunkovar. Chci pro Kláru totiž dělat domácí šunku a ještě stále jsem jen u přání. Minulý týden jsem si aspoň prošla nějaké recepty a návody, jak na to, ale dílo jsem nedokonala.

Měla bych Klárce dofinišovat pokojík, dokoupit dekorace, domluvit dědečka na vrtací práce, pověnovat se výbavičce pro mimi, objednat se na masáž, rozmyslet se, jestli se necháme nafotit od profíka, udělat reorganizaci v komoře, umýt okna... Je toho dost. Ale vždycky přijde něco, co dělám radši, s větším nadšením, takové ty rychlé úkoly, kde jde hned vidět výsledek :) Jenže ty ležáky mě s blížícím se termínem porodu začínají děsit a vím, že když to neudělám do porodu, budou tam hnít ještě fakt dlouho.

1 komentář:

  1. Jako taky tam mám spoustu věcí, které chci udělat. Většinou se to týká třeba věcí, které si chci dát na blog, který je o češtině, ale jsou to témata, do kterých se mi nechce. Třeba přívlastky nebo recenze jednoho nástroje na projektový management. Už to tam mám skoro dva roky. :) Jako když stavíte dům, tak má přednost třeba montáž hromosvodu než to, aby člověk seděl u počítače. :)

    OdpovědětVymazat