pondělí 20. června 2016

Cestování s dětmi / Termosky Skip Hop

Vždycky, když jsme jeli někam autem na dovolenou, nesměla mezi předními sedadly chybět termoska s teplým čajem nebo kafíčkem. Bylo to pro mě takové must-have na cesty. Když jsem nedávno objevila krásné dětské termosky oblíbené značky Skip Hop, moc dlouho jsem neváhala. Navíc jsem s výrobky této americké značky velice spokojená, máme toho doma už spoustu a na další nákupy se určitě brzo chystáme.

Klárka měla zatím všechna pitíčka a lahvičky plastové a ač všichni moderní výrobci deklarují 100% nezávadnost, přijde mi, že ten plast jde vždycky trochu cítit. I to byl jeden z důvodů, proč jsem pro Klárku chtěla koupit nějakou nerezovou láhev. Pořídila jsem tuto termoskovou láhev na vodu, akorát máme žlutou s opicí. Jsem nadšená, opravdu nikdy po odšroubování víčka nejde nic cítit. Termoska má objem 350 ml a prázdná váží 190 g (ano, oproti plastu je o něco těžší). Láhev má silikonové brčko (v balení je navíc jedno náhradní), opatřené zaklapávací krytkou. Tělo láhve je pogumované, dobře se tak drží v dětské ruce, nepálí ani nestudí. Lahvička má i praktické poutko na suchý zip, máme ji tak často připevněnou ke kočárku. Z lahve se velice dobře pije, brčko je asi dobře "nadimenzované", dítě vypije nápoj do poslední kapky bez velkého úsilí - některé lahvičky, co máme doma, bych nevycucla ani já :) Termoska není vhodná ani do myčky ani mikrovlnky.


No a protože nás čeká za necelý týden dovolená v horách, oceníme i dvě termosky na jídlo Skip Hop, které jsem dětem objednala. Pořídila jsem rovnou pro každého jednu, Jakub má modrou s žirafou a Klára žlutou s opicí. Ráno totiž vyrazíme z hotelu a vrátíme se navečer. Jídlo s sebou. Nevím, jestli vždy najdeme místo, kde se v klidu najíme, kde nám ohřejí skleničku, nebo naopak bude takové horko, že by se jogurt v batohu upekl. Tato termoska o objemu 325 ml (a hmotnosti 240 g) deklaruje, že teplé jídlo udrží až 7 hodin, studené 5. To je asi trošku nadsazené, mám vyzkoušené tak 5 a 4 hodiny. Což je pro nás přijatelné. Termoska má navíc v integrovaném držáčku uchycenou vidličko-lžičku (ta jediná mi není moc sympatická). Termosku si neumyjete v myčce ani neohřejete v mikrovlnce. Tuto vychytávku asi budeme využívat dlouho, nejen na dovolených, ale i při delších cestách kočárkem, na výletech, třeba jednou i do školy.


13 komentářů:

  1. Ahoj Jani, už nám začala výletní sezona a v červenci se chystáme na vodu i s prckama, takže termonádoba bude potřeba. Rozhoduji se mezi skiphopáckou a touto http://www.promaledobrodruhy.cz/termonadoba-dog-0-35l/ . A chtěla jsem se zeptat zda opravdu vydrží jídlo teplé těch 5 hodin, zda neteče a či jste zkoušeli i třeba na zmrzlinu? Omlouvám se za přehršel dotazů...Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klári, taky vypadá moc dobře, objem je stejný, izolační vlastnosti ta druhá udává ještě vyšší. Cenově je dražší, máš tam ale zas nějaký záruční servis, což je fajn... Těch 5 hodin nám vydrží, což nám stačí. Neteče, ale zmrzku jsme nezkoušeli :(

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím,

    no my už termonádoby nevyužijeme, ale v termoskách přímo s pitítkem frčíme, jen by mohli mít ještě jednu kouzelnou vlatnost a to neztratitelnost X;-) Osvědčili se nám inteligentní termosky (mají je i vtom malém dobrodruhovi), ty mají to pítko plastové, supr se udržuje, protože se dá rozšroubovat na několik částí. Dceři tam dávám vlažnej čaj a vydrží ji v přiměřené teplotě (nestudí) po celou dobu co je ve škole...
    btw. jednou jsme si spolu psali ohledně krytů na zdravotní láhve, tak ten je úplně na NIC, pak tá láhev netěsní (asi nejde pořádně dotáhnout), nicméně udělala jsem up-date se silnější gumičkou, kt. jsem provlékla kolem držátka toho krytu a navlékla na láhev, čím jsem vytvořila i takové provizórni držátko... na inteligentní termosku to ale nemá X;-)))

    Hezké léto přeji...

    www.detskemodnemolo.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Muffino, děkuju za tip, protože ty termosky na pití nám už asi zůstanou :) Tyto skiphopácké nám vyhovují a protože klára pije jen čistou vodu, nemám s údržbou problémy, ale je mi jasné, že po čaji tam zůstávají asi nějaké usazeninky. Zdravou láhev teď nepoužíváme, máme ji v komoře a krytku jsem na ni zrovna teď koupila, ale nevyzkoušela, tak se uvidí.

      Vymazat
  4. Zdravím, moc by mě zajímalo, jak dobře tyhle termosky na jídlo těsní (třeba i po delším užívání), jestli třeba nevyteče řidčí polévka? Moc děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaneso, používáme je zatím chvíli, zhruba měsíc a půl, delší používání tedy nedokážu posoudit. Nikdy nám nic nevyteklo, ale je fakt, že řídkou polévku jsem tam nikdy nedávala, spíš ovocné přesnídávky, jogurty a kašovité jídla. Bez nehody.

      Vymazat
  5. Dobry den, chtela jsem se zeptat, jak dobre ta lahev s brckem izoluje. Dceri je rok, takze loni jsem to jeste nemusela resit, ale letos uz bude potreba poridit na zimu do kocarku neco, co udrzi vodu ci caj alespon v primerene teplote na nekolik hodin, nemyslim primo horky, ale aby nebyl ledovy. Jakou mate s touto lahvi zkusenost v zime? Doporucila byste ji? Moc se mi ty vyrobky od Skip hop libi, ale zrovna k teto lahvi jsem nenasla zadne poradne informace. Moc dekuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, termoska izoluje dobře. Ledový nápoj nebude. Moje děti ji mají pořád moc rády, i když teď jsme přeskočili na inteligentní termosky Alfi. Tam je garance izolace ještě větší - ale nemají slámku - nevím, jak Vaše dcera zvládá pití z jiného "zdroje" :) Kubík má Alfi termosku od necelých dvou a v pohodě.

      Vymazat
    2. Dekuji moc za odpoved. Moje dcera jakozto pouze kojene dite prave jiny zpusob nez brcko zatim nedava, takze asi pujdem do Skip hopu. Nasla jsem i jine termosky s brckem, ale tato je proste krasna! ;-)

      Vymazat
    3. To naprosto chápu. Kubík taky dlouho dával jen brčko, asi ze stejného důvodu :) Skip Hop mám taky ráda. Jen jsem chtěla upozornit na jednu věc - pokud si tyto termosky koupíte, dávejte na ně pozor. Nám se stalo, že dětem spadla na zem a ulomil se takový ten zobáček, který drží víčko zaklapnuté. Což je poměrně zásadní, neizoluje to tolik a teče to, protože to nejde napevno zavřít. Nevím, jak to mám popsat, ale snad mi rozumíte. Zobáček mi přijde dost křehký, takže opatrujte, ať s ním dcera nemrskne o zem :)

      Vymazat
  6. Dobrý den mohu se zeptat na termosku skip hop všude píšou ,že je to na vodu..Ale udrží teplotu čaje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, používali jsme i na čaje a ano, udržela. Ne závratně dlouho, ale šlo to. Určitě najdete kvalitnější termosky. Nám se u obou bohužel rozbil uzávěr na stejném místě - po pádu na zem se ulomil zobáček držící láhev s brčkem zaklaplou, takže byla rázem celá termoska na vyhození :/

      Vymazat