čtvrtek 9. června 2016

Cestování s dětmi / Letní funkční oblečení & Soutěž

Před námi první letošní dovolená s sebou nese velké plánování, nějaké ty nákupy, tím pádem i pár tipů pro vás.

Za necelý měsíc se chystáme na první dovolenou ve čtyřech v severní Itálii, týden strávíme v Dolomitech a druhý týden si užijeme u Laga di Garda. Čeká nás teda dost cestování autem, hodně horských výšlapů, asi poměrně teplé počasí a snad i nějaké to koupání.

Dbám na tepelný komfort u svých dětí a proto jsem při nákupu letního funkčního oblečení sáhla pro osvědčenou kvalitu - české handmade oblečení značky Crawler. Tentokrát jsem zvolila letní verzi merina (100% přírodní vlny nižší gramáže), kterou najdete v nové kolekci nejen pro děti, ale i pro dospělé. Už pár týdnů zkoušíme legíny, body a tričko a jsme opravdu spokojení. Tato lehká verze merina je ideální na léto do kočárku, autosedačky nebo nosítka/šátku. Je vzdušné, příjemné, pokožka se v něm fakt nepotí ani ve velkém teple. Dlouhé nohavice a rukávy navíc ochrání před sluníčkem. Z čeho jsem tentokrát nadšená snad nejvíc, jsou barvy - přírodní odstíny, mě úplně dostala kombinace pískovcové se smaragdovou, jak vidíte na fotkách mých dětí :) Oblečení vypadá moc hezky a hlavně vydrží, protože je rostoucí. Mám osobní zkušenost, že pokryje až 3 velikosti, legíny mají dlouhý náplet v pase, stejně tak rukávy a nohavice mají delší lemy, body navíc extendor. Zimní verzi merina máme vyzkoušenou už několikrát, ale i tato letní verze jde v zimě použít jako podvlékací vrstva. Jediné, co bych příště u objednávky zdůraznila, je volnější otvor na hlavu u trička. Klára je dost háklivá na to, když ji něco nejde hladce přetáhnout přes hlavu a bojí se, že jí utrhnu uši :) Nemám pocit, že by měla nějakou velkou hlavu, takže příště si na to musím dát pozor a domluvit se na volnějším výstřihu. Co naopak oceňuju, je délka trička. Krásně sedí, nevyhrnuje se a nemá nikdy holá záda. Kubík podrobuje legíny silnému zátěžovému testu, leze a leze, tak se modlím, aby to krásné merino neprodřel až na kůži. Zatím dobrý a to vymetá kdejaké hřiště.





Na toto léto jsme pořídili ještě jednu vychytávku - UV oblečení k vodě a do vody (já se jako malá často koupala v bavlněném tričku, abych se nespálila, a toto by mělo být přece jen o něco příjemnější). Obě děti dostaly trička s UV ochranou 50+, Klára s krátkým a Kuba s dlouhým rukávem, ve kterých se mohou jak koupat, tak si hrát na pláži. Materiál je kombinací nylonu a lycry, rychle schne a měl by být odolný vůči chloru i mořské vodě. Trička mají malý "stojáček", žádný výstřih, aby byla docílená maximální ochrana před spálením. Pro snadnější oblékání přes hlavu mají praktický zip.





* Jestli vás letní oblečení značky Crawler zaujalo, využijte 12% slevu na nákup v eshopu - slevový kód najdete v pravém panelu tady na blogu *

A pokud jste se prolouskali až sem, čeká na vás skvělá soutěž o tři poukazy v hodnotě 1000,- Kč na nákup v obchodě Crawler.

Co pro to musíte udělat?

1. Dejte like FB stránce crawlershop.
2. Dejte like FB stránce Blog Zrzky.
3. Napište mi tady do komentáře, jestli máte s merino oblečením nějakou zkušenost. Pokud nemáte, napište, proč byste ho chtěli vyzkoušet. S komentářem tady nechejte i svůj email, pro případ výhry.
4.  Pokud budete tuto soutěž sdílet veřejně i na Facebooku (případně Instagramu), můžete mi tady nechat ještě druhý komentář s přímým odkazem na stránku, kde jste soutěž sdíleli. Tím zdvojnásobíte svoji šanci na výhru :)
5. Soutěžit můžete celý týden, do čtvrtka 16.6.2016 do půlnoci, potom vybereme 3 výherce, kteří na svůj email obdrží dárkové poukazy.

50 komentářů:

  1. 1.done, 2.done :) 3. S merinem žádnou zkušenost nemáme, slyšela jsem, že se dost šundílkuje, ale to asi funčnosti nevadí. Něco k moři by se nám taky hodilo, tak si rádi zasoutěžíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ano, merino je citlivý materiál, se kterým se musí zacházet s péčí. Ale jak píšeš, funkčnosti to nevadí. Kubík se prohání po kolenou a má tam žmolečky, ale co s ním? :)

      Vymazat
  2. Ahoj Jani, s Merinem mám pidi zkušenost...přes bazárek jsem Edýmu (má 4 měsíce a byli jsme s váma na vítání občánků v Medlánkách :) pořídila jeden overálek, kuklu a gaťata...a ráda bych v tom pokračovala...materiál se mi moc líbí...je praktické, že je oblečení často rostoucí...a hlavně se mi na něm líbí (protože se všichni 3 bohužel hodně potíme já manžel i Edý), že rychle odvádí pot, a člověk je v suchu...Pro sebe si chci pořídit své první Merino triko...můj mail je: matonozka@seznam.cz Výhra by nám udělala velkou radost...Jak nad tím přemýšlím, tak jsem zatím ještě nikdy nic nevyhrála :( Udělala jsem pro to, abych vyhrála snad vše :) sdílela jsem tuto stránku na svém FB https://www.facebook.com/helena.osmerova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. heli, no teda, vítali jsme společně? svět je malý, co? Díky za sdílení, máš proto nárok ještě na druhý komentář a tak se vlastně můžeš zúčastnit dvakrát :)Napiš teda tady ještě druhý - nový komentář a dej tam ten odkaz na FB. Zkrátka abys tady měla komentáře dva. Díky a hodně štěstí!

      Vymazat
    2. Vzhledem k tomu, že mám na Edýho 2 šátky a 1 nosítko KIBI, tak bychom oba velmi potřebovali mít na sobě Merino :) Soutež jsem sdílela na svém profilu https://www.facebook.com/helena.osmerova snad je to, jak to tam mám správně...případně prosím o návod "jak na to" třeba do zprávy na FB :)

      Vymazat
    3. Heli, je to ok, díky :)

      Vymazat
  3. Ahoj, my zatím s merinem nemáme žádné zkušenosti, ale oblečení od Crawler pro naše kluky mám na vánočním seznamu (kvůli pozitivním ohlasům, především na blogu zrzky :) ). Sháněla jsem něco na výletování, do autosedaček i na podzim a zimu pod softshellové overálky a zimní kombinézy - takže za nás letní kolekce bude jasná volba. Tak třeba se zadaří a Ježíšek dorazí o něco dříve...kotaskova.klara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, díky a budu vám držet pěsti, merino je super věc.

      Vymazat
  4. Soutěž jsem sdílela na https://www.facebook.com/klara.kotaskova.

    OdpovědětVymazat
  5. Vzhledem k tomu, že mám na Edýho 2 šátky a 1 nosítko KIBI, tak bychom oba velmi potřebovali mít na sobě Merino :) Soutež jsem sdílela na svém profilu https://www.facebook.com/helena.osmerova snad je to, jak to tam mám správně...případně prosím o návod "jak na to" třeba do zprávy na FB :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taaak a ještě teď jsem to sdílela na FB, sdílením přímo ze tvé stránky...:) Moc bych si přála vyhrát....MERINU zdar :)

      Vymazat
  6. :) Zkušenost nemáme, ale rádi vyzkoušíme ;) pavlina.sediva@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  7. S merinem zkušenost nemám, ale rádi bychom vyzkoušeli. Malý má citlivou kůži a druhé mrně je na cestě :-) klarkakrejcova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro na citlivou kůži je merino vhodné, moje děti mají sklony k atopickému ekzému, takže vím, o čem mluvíš.

      Vymazat
  8. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207772154835019&id=1028379066

    OdpovědětVymazat
  9. Zkušenost s Merinem mám, děti vlastní Manymonth a jsem spokojená. Já sama mám několik merin trik, značky nevím. Crawler doma nemáme, kámoška je ale hodně spokojená a ségra teď pořidila miminku zimní merino. Já bych ráda vyzkoušela to letní. Barvy jsou super. Terka terinaj@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Z merino vlny máme k látkovým plenkám svrchňačky - vlňáčky a jsem moc spokojená, toto je trošku jiná sorta oblékání, ale hodila by se určitě - děkuji za soutěž:)
    martina.smerdova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. svrchňačky z merina musí být fajn, my jsme nelátkovali, takže jsem v tomto dost laik, ale dovedu si představit, že volba materiálu je zásadní.

      Vymazat
  11. jééé supr soutěž. Já mám od crawler pro mrňouska kukličku, legíny a bodíčko z merina. Jen ta velikos u kukly mě překvapila. psala jsem o tom http://plenkacci.blogspot.cz/2016/06/pripravy-na-miminko-ii-noseni.html
    Ale celkově to na mě udělalo dobrý dojem a těším se, že i starším klukům objednám merino na zimu. Na ten letní komplet co má KUbík na sobě mám přesně zálusk. Mimčo se nám narodí na konci srpna a v zimě jako první vrstva to bude seper. Barvy jsou nádherné, to bezpochyb. díky za soutěž i za slevu 12% určo zase využiju.
    hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kubíkovi kuklička taky nějak neseděla, nevím, jestli ji neumím nandávat, ale když někdo říká, že kuklička drží na hlavě jako přibitá, tak nám teda nee :) Ale možná jsem jen já jelito, nebo Jakub velký neposeda. Ale jinak máme vyzkoušený bodýčka a legíny a rukavičky ze zimního merina a teď tyto věci z letního a opravdu na to nedám dopustit. Určitě chápu argument, že ceny mu přijdou vysoké, ale vzhledem k tomu, že oblečení pokryje 2-3 velikosti, tak se to brzy srovná. Hodně štěstí v soutěži. Jana

      Vymazat
  12. S funkčním prádlem pro děti nemám zkušenosti,až se za to skoro stydím!ráda to napravím. Vypada to uzasne! A taky hodne ocenuji,ze dlouho vydrzi,obcas mam pocit,ze mi deti ze vseho hrozne rychle vyrostou.soutěž nasdilena na FB https://www.facebook.com/lucie.lamparterova?fref=nf&__nodl Lucie.zverinova21@gmail.com díky za soutěž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, díky, já merino objevila taky až s dětmi :) Děkuju za sdílení. Jen ještě poprosím, aby to pak bylo přehlednější, můžeš prosím napsat ještě jeden komentář tady na blogu vyloženě s tím odkazem na sdílení? Abych tady od tebe měla dva komentáře a tys měla dvojnásobnou šanci na výhru. Promiň za komplikace, jen nechci, abych to potom přehlédla a znevýhodnila tě - díky.

      Vymazat
  13. https://www.facebook.com/lucie.lamparterova?fref=nf&__nodl

    OdpovědětVymazat
  14. Věci od crawler jsou super. Na zimu máme doma dvě rostoucí body, dále tepláky na látkovou plínku a zimní kuklu. Teď jsem pořídila letní komplet body a kraťasy a musím říct, že si nemůžu vynachválit zimní ani letní merino. K letnímu jsem koupila ještě čepici od crawler, no prostě letní sezóna může začít :-). Já sama i manžel merino nosíme a jsme s tím spokojená. Ale pozor musí se jednat o 100% merino, bez příměsí. Vyšší ceny mi nevadí (reaguju na výše uvedený příspěvek), jelikož je to jediné oblečení, které se u nás nosí, takže za nic jiného neutratíme :-) Pokud bude crawler dělat pořád výrobky tak dobře, tak si je budu kupovat. Je s ní super domluva. Mám zálusk na dámskou a pánskou kolekci. Jinak 100% merino zanmená - teplo, odvádí pot, takže mi není zima, nezapáchá ani po několika nošeních, rychle schne a je antibakteriální. pavla.valkova@post.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, vidím, že jste vybavení. Jsme na tom dost podobně co se merino oblečků doma týče. Díky, Jana

      Vymazat
  15. Sdílím: https://www.facebook.com/pavla.valkova.9

    OdpovědětVymazat
  16. Mám doma teprve tříměsíčního prďolu a merino oblečení máme v plánu na zimu. Používáme látkovky a tak je mu všechno hned malé, tohle snad nějakou dobu vydrží :) O letním oblečení jsem začala uvažovat před 14 dny, kdy začalo být horko. Nosím v šátku a občas se u toho oba docela zapotíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catherine, pokud látkujete, merino doporučuju, v body i legínkách je dost místa i na větší objem. No a pokud nosíte, myslím, že letní merino je must-have :) Tak snad vyhrajete :)

      Vymazat
  17. A sdílela jsem na https://www.facebook.com/kacenka.zaoralova

    OdpovědětVymazat
  18. Sleduji jako Můj fialový svět. Crawler jsem si zamilovala hned, jak jsem ho před zimou objevila a jejich věci jsou pro mě TOP a nikdy jich není dost! Jsem přesvědčená, že právě díky merinu nebyl Tobík v zimě vůbec nemocný! Takže zkušenosti máme jen ty nejlepší!!! Proto si ráda zasoutěžím ;)
    mujfialovysvet@hotmail.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, díky, další milovník merina. Já si pro změnu zasoutěžím u Vás :))

      Vymazat
  19. s merinem zkušenosti máme- ale jen se zimním- doporučeno od Tebe:-) velká spokojenost. Poukaz by se nám móóóóc hodil. Třeba budeme mít štěstí a Klárka nás vytáhne:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tentokrát to nechám na generátoru náhodných čísel a budeme držet pěsti :) Myslím, že pro miminko by se ti to móc hodilo :)

      Vymazat
  20. Sleduji vas blog a diky za dobre tipy. Zrovna dnes jsem objednala plnici kapsicku na zaklade recenze zde:) Merino máme zatim doma jen v dospele velikosti a na sport je super, nemusi se prat po jednom pouziti (nesmrdi jako jina funkcni trika) a nestudi na zadech. Uvazuji nad koupi i pro deti. fejlkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíte, my zas nemáme merino pro dospělé, zatím si na něm frčí jen děti. Ale zvažuju zvažuju...Díky, že mě čtete :)

      Vymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, pokud se chcete v soutěži účastnit dvakrát, u druhého komentáře je potřeba uvést přímý odkaz na FB, jako důkaz, že jste tento článek sdílela na sociální síti. Jinak Vás musím zařadit jen jednou. Díky za případnou opravu. Jana

      Vymazat
    2. To byl omyl, posílala jsem to z mobilu...

      Vymazat
    3. Ok, raději jsem to zkoušela :)

      Vymazat
  22. Letní merino bych moc ráda vyzkoušela, pro staršího syna máme zimní merino, používá na fotbal, lyžování apod. jsme moc spokojeni. To letní bude super na nejen cesty, Krásné věci !
    Iveta
    medif@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letní je opravdu krásné, líbí se mi víc, než to zimní, ale přiznám se, že mě dostaly hlavně barvy!

      Vymazat
  23. Sdíleno zde: https://www.facebook.com/iveta.daniel
    Iveta

    OdpovědětVymazat
  24. Krásné! A co pro dospěláky? :D Máte čas vyrážet na festivaly? Pár typů na festivalovou módu se možná může taky hodit: http://empireclothes.cz/obleceni-na-festival/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlado, merino je i pro dospěláky, sama na něj mám zálusk :) Festivaly nějak nevymetáme, ale děkuju za tip, třeba se mezi mými čtenáři najde někdo, kdo rád využije :) Jana

      Vymazat
  25. Dovolená s dětmi byla letos opravdu výzva, jeli jsme poprvé do Chorvatska a občas jsem si říkala, že jsem raději měla ty raubíře nechat doma a trošku si odpočinout. Alespoň však vyzkoušeli nové plavky z https://www.onlinesekac.cz/ a užili si tak moře.

    OdpovědětVymazat