pondělí 30. srpna 2021

Slovenské a široké. Be Lenka Play barefoot pro děti

Těsně předtím, než začala Klárka chodit do první třídy, jsem si uvědomila jednu věc. Že Montessori školka byla milosrdná na oblečení a obuv, každodenní procházky v jakémkoliv počasí s sebou nesly i velkorysost co se týče "stavu" oblečení. Softshelky, tenisky, které jsem po pár dnech dnech přestala udržovat v čistotě, protože každodenní umývání botám vůbec nesvědčí. Když jsme šli s Klárkou 1.9. do školy, všimla jsem si, že její kožené Bedy jsou dost ošoupané. A uvědomila jsem si, že začíná zcela nová etapa našeho života. Asi jsem si nikdy nepřipustila, že budu ta matka, která bude odlišovat outfit "na slušno" a outfit "na divoko". Tak Klárka dostala své boty do školy :) A do divadla (které loni vlastně ani nebylo). Jedny podzimní, druhé později zimní. Po víceméně 100% věrnosti české značce Beda jsem chtěla vyzkoušet na Klářině široké noze slovenské boty Be Lenka.


Klárka si vybrala sama, samozřejmě přehlasovala moji mangovou a zvítězila sytě růžová a třpytivá. Be Lenka Play Sparkle. Kotníková, celokožená obuv na dva suché zipy, vhodná i pro široké nohy i vyšší nárty. Podrážka 6 mm silná, nadprůměrně ohebná, neklouzavá. Uvnitř vyndávací vložky pro snadnou údržbu. Měkké a poddajné boty, na které je radost pohledět. Když jí to zrovna stát nezakázal, odchodila v nich celý podzim a jaro, přes zimu je prostřídala s Be Lenka Penguin, které jsou stejně dokonalé. Hodí se ke kalhotám, legínám i k sukni, designově jsou velmi čisté a univerzální.




Na šířku v oblasti prstů jsou ještě velkorysejší než Beda, Klárčin nárt se do nich vlezl pěkně. Obecně jsou ale Be Lenka skvělé pro ploutvičky.



Pořizovací cena je vyšší než jsem zvyklá u Beda (na úrovni německých Filii), nicméně kvalita zpracování a design je zas o krok před nimi. Klárce trvalo rok, než z nich vyrostla, a já předevčírem málem to loučení oplakala. Blbé je, že teď moc nejdou sehnat, snad se zrovna šije nová várka, nevím. Doufám, že budu úspěšná aspoň s těmi zimními, ze kterých samozřejmě vyrostla taky...




Be Lenka šije opravdu krásné a kvalitní boty, mám doma jedny celoročky a jsem nadšená, že pořád přichází s nějakými novinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat