neděle 22. srpna 2021

Audio pro děti / Medvídek Pú

Medvídek Pú je nesmrtelná klasika, protože to dobré přetrvává. I když většina z nás už dobromyslného medvídka zná pouze z barevných disneyovek, originální dílo pochází z roku 1926. Autor Alan Alexander Milne jej napsal pro svého syna. Po Milneho smrti byla práva na Púovy postavičky prodána společnosti Walt Disney, která na motivy jeho knihy vytvořila řadu animovaných filmů, knih a seriálů. Já jsem měla ráda starý seriál, ten, co běží v televizi teď mě děsí. Oba tyto seriály mé děti úspěšně míjejí, naopak celá rodina máme moc rádi jeden z celovečerních filmů s názvem Medvídek Pú a jeho velkolepé dobrodružství (1997). Matěj si z nějakého důvodu oblíbil přátele ze Stokorcového lesa v útlých knížkách, které si vyhledává v knihovně. A vlastně proto jsem nám ke společnému poslechu pořídila i krásnou audioknihu Medvídek Pú v podání nepřekonatelného Vojty Kotka.


Milé a prosté příběhy několika zvířátek ze Stokorcového lesa a jejich klučičího kamaráda Kryštůfka Robina oslavují sílu přátelství. Všechny příběhy se točí kolem toho, jak je dobře, že se navzájem mají. Každý z nich je totiž nějaký, každý z nich má výrazné kladné vlastnosti, ale zároveň má i nějaké ty mouchy. To ukazuje na jedinečnost každého tvora a jak se mohou vzájemně skvěle doplňovat. Postavy v příbězích dělají chyby, hledají společná řešení, zažívají dobrodružství a spoustu legrace.


Audiokniha je úžasná. Myslím, že si ji užíváme víc než papírovou verzi. Vojta Kotek to totiž s dětmi umí, stovka jeho hlasů mé děti vždycky stoprocentně rozesměje. Opravdu klobouk dolů, neznám lepšího interpreta dětské poslechové knihy. Ze stejného důvodu si užíváme i Jakuba a obří broskev.

Jak to máte s Medvídkem Pú vy? Vzpomínáte na něj sami? Co vaše děti a Pú?

Žádné komentáře:

Okomentovat