pondělí 9. srpna 2021

Časopis pro děti / Kouzelné čtení

Nevím, jestli jste zaregistrovali, ale Kouzelné čtení už dávno nejsou jen knihy. Krom klasického formátu v pevných deskách a interaktivních puzzle Albi přichází také se samolepkovými knížkami, encyklopedickými dvoulisty (které si děti samy řadí do pořadače), nebo právě s kouzelným časopisem. Interaktivní mluvící časopis je velice příjemným kompromisem mezi klasickým časákem a objemnou knihou. Kouzelný časopis se tak stává super parťákem třeba na cesty nebo na prázdniny u babičky. Navíc tady jsou informace dávkovány postupně a děti mají rády, když něco odebírají pravidelně. Dobrých dětských časopisů není moc. Já od dětského časopisu vyžaduju patřičnou odbornou úroveň (aby se dítě čtením dozvědělo něco nového, smysluplného a užitečného), ocením taky hezké a originální grafické zpracování. Časopisy Albi mě mile překvapily, máme zatím dvě čísla a zvažuju předplatné, které vyjde levněji.


Časopis je určený spíš pro menší děti, větší školáci si ho sice taky rádi prohlédnou a vyzkouší, nicméně zas tolik nového se už nedozví. Pro předškoláky a prvňáčky úplně ideální, já jsem ráda, že už zaujme i Matějka, který si tam samozřejmě hledá to, co ho baví, například auta :) U delších textů ještě nevydrží. Na druhou stranu Klárku hodně baví čtení a řešení detektivních příběhů, takže každý si najde to svoje.





Líbí se mi i obsahová stránka, tvůrci si dali záležet, je pestrý a vyvážený. Líbí se mi pravidelné rubriky, mám ráda, když věci mají řád. V každém čísle bychom tak měli najít písničku, detektivní příběh, jednoduchý recept, cvičení, společenskou hru, angličtinu, komiks i vystřihovánku. Každý časopis má své ústřední téma, které se na stránkách objevuje v nejrůznějších podobách.





Časopis je vytištěn na hodně pevném papíře, takže nepřijde brzo k újmě. Dle zadání některých úkolů se do něj může i kreslit a psát (ale podle instrukcí), uprostřed časopisu je i zmíněná vystřihovánka, která jde ze sponek jednoduše vyjmout aniž by se narušil celý časopis.





Cena za mluvící časopis je sice vyšší než za klasiku (149,- Kč), ale pořád se to dá vzhledem ke kvalitě zpracování. Je to čtvrtletník, roční předplatné vyjde na 550,- a dostanete navíc dárek v podobě miniknihy. 29.8. vychází už čtvrté číslo tohoto kouzelného časopisu.

Žádné komentáře:

Okomentovat