čtvrtek 14. května 2020

Mama tip / Proteinová svačina pro matku v poklusu

Hlavně dobře jez. I polévky, jo? A pořádně se vyspi. A vitamíny, jíš? Jo a nos nátělník, záda v teple jsou základ. To jsou rady mého táty. Rady, které jsem začala dostávat v době, co jsem se odstěhovala z domu na koleje. A které dostávám i teď ve 37 letech. No co, jsem pořád jeho dítě a to, že se dokážu postarat o domácnost a tři malé děti, ještě neznamená, že se dokážu kvalitně postarat o sebe. Vitamíny beru a tílko nosím. Polévky vařím. S tím spánkem víte, jak to je. Dlouhodobým kojením jsem si zavařila a prostě jsem si koledovala o spánkový deficit. A strava? Rozhodně jím líp, co mám děti. Omezilo se koření, přibyla zelenina. Každý den teplé domácí jídlo, někdy i teplá večeře se zadaří. Snídám. Ale svačinky? Kafé a půlka Milky. Tak nějak. Když mě nedávno oslovil český výrobce proteinových, nízkosacharidových a keto produktů - společnost KetoFit, zda bych nechtěla vyzkoušet nějaké dobroty, z výše zmíněného důvodu jsem na spolupráci kývla.
 

KetoFit je primárně o zdravém hubnutí. Proto na stránkách najdete tolik informací o dietách a principu fungování proteinové keto diety. Protože toto nebyl můj cíl a hubnout nepotřebuju, detailně se rozepisovat nebudu. Pokud je to pro vás aktuální, na stránkách najdete mraky užitečných a logicky podaných informací. Co se mi na výrobcích líbí nejvíc, že jsou vyrobené v Česku a že jsou speciálně vytvořeny pro ženské tělo. Sortiment je tak široký, že asi opravdu dokáže nahradit běžný jídelníček.
 
 
Já jsem se však v nabídce soustředila na produkty, které mohou posloužit jako vydatná náhrada nějakého jídla - v mém případě svačiny. Šla jsem na to od lesa, jsem na sladké, takže první volbou byly proteinové tyčinky. Ty si občas ve zdravé výživě koupím, nepochutnám si na nich sice tak jak na Marsce, ale účel splní. Zasytí mé tělo a přesvědčí můj mozek o tom, že mlsám. Proteinové tyčinky jsou úplně nejvíc nejlepší na cesty, do batohu, kočárku, na hřiště, do lesa, na výšlap do hor. Musím říct, že KetoFit tyčinky jsou chutné a syté, uzpůsobené nízkosacharidové stravě. Základem je vysoce kvalitní bílkovina, takže je super i pro sportovce a pro matky v běhu. Oceňuju, že nejsou přeslazené.
 


 
Pokud taky neřešíte hubnutí, ale není vám jedno, co jíte, mohly by vás zaujmout ještě třeba proteinové kaše (výběr českých kaší ZDE) nebo smoothies (výběr proteinových smoothies ZDE). Oboje jsou také vhodné na svačinku, která bleskově doplní tělu všechny nutné bílkoviny, navíc vlákninu a spoustu vitamínů. Jen si musíte zvyknout na onu specifickou chuť, která je daná veganskými bílkovinami - základem jsou bílkoviny z hnědé naklíčené rýže, žlutého hrachu a konopného semínka.
 

 
Přiznám se bez mučení, že zůstanu jen u tyčinek. Ty mi chutnají a vidím v nich největší přínos s ohledem na můj životní styl. Potřebuju něco do ruky, když s dětma vyběhnu na hřiště, něco, co se nemusí doma připravovat.
 
-
Za produkty k vyzkoušení velice děkuju společnosti KetoFit.

Žádné komentáře:

Okomentovat