pondělí 11. května 2020

Mama tip / Havlíkova přírodní apotéka

Byla jsem nevěrná. Rostlinným olejům, kterým jsem dávala už tak dlouho přednost před krémy. Jenže jsem jenom žena. Jsem žena, která neutrácí za oblečení. Ani za kabelky. Vlastně ani za boty. A čím, krom knížek, si mám dělat radost? Něčím, co dodá mému strhanému obličeji aspoň nějaký ten jas :) Ač se letos žádná zima prakticky nekonala, moje pleť potřebovala na jaro velkou vzpruhu. Asi jsem se v posledních měsících poněkud zanedbávala, možná ze mě Matěj vycucává s mlíkem i veškerou vláhu, ale můj obličej volal sos. Pleť jsem měla suchou, unavenou, napjatou, někdy jsem ji ani olejíčky nebyla schopná promastit. Bylo třeba zakročit. Obličeji jsem pořídila tři malé zázraky. Zázraky ukrývající se pod značkou se sofistikovaným názvem Havlíkova přírodní apotéka. Sice jsem byla krapet nevěrná olejům, zůstávám ale zcela oddaná přírodní kosmetice.


Historie této značky je skoro až romantická, všechny produkty pocházejí z rostlin a jiných přírodních složek, všechny produkty jsou navíc v bio kvalitě. Toužila jsem po nočním krému, denním krému a masce. Abych to jako měla komplet. Aby to fungovalo. A abych byla zas pěkná. Poctivě jsem si prošla celou nabídku jejich bio kosmetiky a podařilo se mi zorientovat v roztomilých názvech. Odolala jsem touze koupit všechno, snad i pánský krém bych na sebe s láskou šmudlala. Protože oni to mají fakt moc pěkný.


 
 
Tří minutová. To stihne každý. I já, které se ráno chce pouze a jen pít kafé. Jen ji nesmíte zapomenout na obličeji. Ona je totiž taková na první pohled nenápadná a lehounká. Není to žádný jíl, kterého se bojí děti. Je to taková celkem nehutná krémová konzistence, prvně jsem si myslela, že jsem něco spletla, ale ne. Maska se vmasíruje po probuzení do obličeje, nechá se působit pár minut a opláchne vodou. Je velice příjemná, voňavá, hebká, pleť má po noci hloubkově vyčistit, hydratovat a vyživit. Nejvíc z ní cítím rozmarýn a levanduli.
 
 
Denní i noční krém ověřený klinickou studií. Používám jen jako denní, hned po aplikaci masky vetřu tento krém. Je to krém primárně určený proti stárnutí pleti, pleť má vyhladit, zpevnit, vyživit. Na kůži jde hned poznat, už po prvním natření je pleť taková šťavnatá, nesuchá. I vzhledově vypadá o poznání líp. Konzistenci má tak akorát, není nijak hutný, na druhou stranu o něm víte, když ho do pokožky vtíráte. Z vůní mu dominuje rakytník.

 
 
Noční krém pro andělsky hebkou pleť. Určeno pro dehydrovanou a velmi suchou pleť, proto jsem tento krém zvolila já. Přes noc krásně účinkuje a po dlouhé době nemám po probuzení suchou pokožku. Lehká struktura dost netypická pro noční krémy. Cítím z něj levanduli a meduňku. Navíc obsahuje i kyselinu hyaluronovou, která je v posledních letech kosmetickou hvězdou.

 
Nebudu vám tady vykládat, jak jsem o poznání krásnější a všechno je zas v cajku. Ale pravdou je, že se mi krémy moc líbí, sedí mi, nepůsobí mi žádné nechtěné reakce, jsou mi příjemné a voní mi. Ale jen lehce, nenásilně, parfemace na krémech ráda nemám. Možná je to jen placebo, kterému chci věřit, ale já mám pocit, že fungují. Navíc si na nich zamilujete všechno kolem, vintage krabičky s milými popisky, láskyplné vzkazy v každé krabičce, podrobné informace s účinky, trochu starodávné tuby, ve kterých jsou krémy ukryty. Pokud jste přítelem přírodní bio kosmetiky, budete nadšení z nabídky eshopu NuSpring.


-
Krémy, masku a pleťovou vodu jsem si vybrala v rámci spolupráce s obchodem NuSpring, který prodává nejen přírodní kosmetiku, ale také ekodrogerii, zero waste a zdravé potraviny.

4 komentáře:

  1. Ahoj Jani, diky za tip, o Havlikove kosmetice jsem uvazovala, pak zvolila Anela kosmetiku.Moje plet dostava zabrat, ze nema pravidelne hloubkove cisteni a k tomu jeste hormony. Hledala jsem, co by mohlo pomoci mastne pleti a hormonalnim akne bolakum, az jsem nasla tip na materske mleko, a tyjo, to je fakt zazrak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavli, no ano, mateřské mléko je zázrak, až mi je z něj někdy mdlo :))) Dělám srandu. Je super, že jsi našla něco, co funguje, protože problematická pleť mě provázela celý život až do prvního těhotenství. Ne, že by to teď bylo bůhvíco, ale hormony u mě zapracovaly dobrým směrem.

      Vymazat
  2. Jani, Havlík je pecka. Používám už dlouho a ještě sem se u nich nespletla. Mají prodejnu v Brně, kde vždycky poradí, dají vzorek, můžeš vrátit prázdné tuby. Teď mají i opalovací novinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sylvi, o té prodejně jsi mi snad neměla říkat :D Já úplně jásám, jak mi krémy dobře sedí. Na to opalování se teď chci zaměřit, chtěla bych letos zkusit něco "nekomerčního" a víc zdravého...

      Vymazat