pondělí 4. května 2020

Chytrá hračka / Dřevěné šroubování Djeco & Dobrá hračka 2020

S každým dalším dítětem to máte o tolik jednodušší co do výběru hraček. A taky o tolik složitější. Blbost? Kdeže. Jste sečtělá, za tu dobu víte, co trh s hračkami nabízí. Máte svůj top výběr značek, které nezklamou. Poznáte kvalitu. Máte své oblíbené obchody. Víte, kam kouknout, kdo může poradit. Většinou i víte, co funguje a co je jen předražená designovka na poličku. Jenže! Existuje samozřejmě i druhá strana mince. Tolik toho už doma máte. A ten maličkatý chudák nemůže všechno jen dědit. Taky mu chcete něco na narozky koupit. Jenže, co vybrat, když doma máte všechny možné osvědčené hračky a hry? Matěj toho opravdu většinu zdědil. S láskou si hraje s šest let starými hračkami a většinou to, co fungovalo u starších, funguje i u něj. Matěj dostává hraček poskrovnu a vždycky zkouším vymyslet něco, s čím doma zkušenost zatím nemáme. A tak jsem dumala a přišla na to, že jednu oblíbenou dětskou aktivitu doma nemáme. Šroubování. Klárka i Kubík šroubovali rádi v Montessori, tak proč to nezkusit i doma.
 

Chtěla jsem dřevo a masivní zpracování vhodné pro dětskou ručku. Žádné titěrnosti, i když pro starší děti se mi líbí reálné šroubovací destičky. Dítě ve věku zhruba 18 měsíců začíná rozumět principu šroubování, ale potřebuje něco, co se mu bude dobře držet, s čím se mu bude dobře manipulovat. Z toho mi nejlépe vyšla sada čtyř šroubovacích zvířátek značky Djeco. Djeco nezklame.
 




 
Kočka, pes, králík, kráva. Každá figurka se skládá ze tří částí sladěných podle barev. Každá figurka je 10 cm vysoká, tloušťka je také ideální, aby se dětem při manipulaci dobře držela. Designově velmi jednoduché. Samozřejmě jdou díly vzájemně kombinovat.
 


 
Matěj v 18 měsících šroubování teprve přichází na kloub, plně si ho užije až za pár měsíců, řekla bych kolem dvou let. Teď ho ale baví jednotlivé díly na sebe nasazovat a s nápomocí zkouší otáčet. Je to kvalitní bezpečná hračka, kterou bych se nebála dát do ruky i mnohem menšímu miminku. Jen na jednu věc je třeba si dávat pozor, když tím deseticentimetrovým zvířetem dostanete po hlavě, modřina je jistá.
 
 
 
Djeco šroubování se dostalo i do výběru ankety Dobrá hračka, kterou každoročně pořádá Agátin svět. Je zařazeno v kategorii pro nejmenší děti a jsem ráda, že tam je. Šroubování je jednoduchá aktivita pro malé zvědavce, učí je koncentraci a jemné motorice.
 
 
Anketa Dobrá hračka běží celý květen na tomto odkaze, kde v několika věkových kategoriích jednoduše odkliknete ty hračky/hry, které byste s čistým svědomím doporučili svým nejlepším přátelům. Pro mě je anketa vždycky dobrým vodítkem, když nechci šlápnou vedle. Zapojením do ankety získáte slevu na nákup a také zařazení do slosování o ceny. Tak si pojďme trochu pomoct, ať neztrácíme čas tápáním.
 

 
 
Při nákupech u Agáty nezapomeňte využívat slevový kód na 10% "IGFZRZKA10".
 
-
Tento článek vznikl na základě dlouhodobé spolupráce s obchodem Agátin svět.

Žádné komentáře:

Okomentovat