sobota 7. prosince 2019

Dětský pokoj / CD & USB přehrávač v dětském stylu

Dlouho jsem ho pro děti chtěla, ale trvalo to, než jsem se rozhoupala. Protože jsme ale letos začali mnohem víc poslouchat audioknihy i hudební cédéčka, rozhodla jsem se, že nějaký přenosný radiomagnetofon pořídím jako společný narozeninový dárek. Už jsem o něm psala na podzim v dárkové inspiraci. Dětem bylo poměrně jedno, jak bude vypadat, já jsem chtěla, aby byl v dětském designu, ale úplně jsem netoužila po krtečkovi. Chtěla jsem kompaktní velikost, žádnou krávu, chtěla jsem krom přehrávání cédéček také USB vstup, rádio mi přišlo jako velké plus. Z nabídky mě vzhledově nejvíc zaujala značka MUSE, konkrétně tento CD přehrávač v tyrkysové barvě. Pokud byste chtěli ještě více nadčasový design, můžete mrknout sem.


Poměrně malý kvádřík dobře sedne na každou poličku a nezabere zbytečně moc cenného prostoru. Prostor je totiž v každém dětském pokoji nedostatkovým zbožím. Nemá dálkové ovládání, takže se celý přístroj ovládá pomocí pár tlačítek na předním panelu, moje děti zvládají zatím základy. Spíš obsluhuju já. Přehrávač má malý LED displej. Vstup pro USB je také vepředu, mohl by snad lehce kazit vizáž, kdyby člověk použil velký USB disk.



Používáme jej tři měsíce a jsme velice spokojení. Jede u nás denně, zvuk je čistý, ovládání jednoduché. Teď u nás frčí koledy ve velkém, mám doma dva roztomilé zpěváčky a jednoho zběsilého tanečníka.

 
Děti jsou navíc nadšené z funkce karaoke a malého mikrofonu, který je součástí. Prvních pár dní to valilo furt. Kdyby zpívali, tak dobrý, jenže samozřejmě je to lákalo a vydávali spíš různé skřeky, čehož se bál Matěj. A já.

 
Jediné, co mi trochu vadí (vzhledem k uživatelské přívětivosti hlavně vůči dětem), že tlačítko on/off je stejné jako tlačítko, kterým se mění zdroj přehrávání - CD/USB/rádio. To bych oddělila. A taky nemá výstup na sluchátka, který já ale u rádia tohoto typu nepotřebuju. Pokud chtějí nerušeně poslouchat něco sami, mají k dispozici Albi tužky s nahranými zvukovými stopami.
 
Pro inspiraci přidávám stručný seznam našich nejoblíbenějších hudebních cédéček a audioknih:
 
- Plachý host dětem - Básničky a písničky dobrého pejska
- Čas na lelky
- Hrajeme si u maminky - Hradišťan a Jiří Pavlica
- Zpívejte s námi - Kühnův dětský sbor
- Zpívejte s námi - koledy - Kühnův dětský sbor
- Vilma běží o život


Já jako dítě milovala poslech, dodnes si pamatuju na svůj černý magič, i na oblíbeného Hurvínka :) Co vy? Už jste se dopracovali k audioknihám? Posloucháte doma s dětmi hudbu? Mimochodem, máme velký posun, už v autě neposloucháme ani Včelí medvídky ani Pec nám spadla, ale naše - dospělácké - písničky, a překvapivě naše děti to milují.
 
-
Tento článek vznikl na základě dlouhodobé spolupráce s internetových obchodem Mall.cz/Pro-děti

3 komentáře:

  1. Já jsem už loni kupovala Čas na lelky, když jsem ho objevila u Vás na blogu...a je to nejúžasnější cd pro děti, co znám...problém trošku pak je najít něco stejně příjemného :) ještě numero uno je Modroočko, ale dál pátrám a pátrám...díky za tip i za ten seznam. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo to tak rada slysim, i u nas lelci jedou porad. Ted je teda dost sesadilo cd sundal pejsek trenyrky od placheho hosta, to je tak chytlave, ze si to zpivame vsichni... no a uklidnujici Lali joga, tu maji taky radi... dnes na blogu bude recenze knížky Ooo, vajicko,.jejiz soucasti je i cd, tak treba taky zaujme :))

      Vymazat
  2. Dobrý den, prosím - přehrává i CD ve formátu MP3? Dekuji

    OdpovědětVymazat