neděle 15. prosince 2019

Mama tip / Moje šicí výzva s BUUK

Kdo mě zná, neuvěří. Babičky kroutí hlavou, žasnou, moje máma asi trochu víc, přece jen mě zná o něco dýl. Ruční práce nejsou moje supersíla. Jsem dobrá máma a skvělá žena, ale jehla a nit nepatří k mým častým parťákům. Nikdy jsme se neskamarádili. Vlastně ani nevím proč, možná je v tom moje pravěká schopnost podceňovat se, vzdávat všechno ještě v zárodku, nevěřit si, že se na stará kolena můžu naučit něco, co jsem se nenaučila doteď. Anebo to je prostě fakt, který musím přijmout. Na sklonku svých 36 let pokorně přiznat, že jsem holt dobrá v MNOHA jiných oblastech. ALE! Když to nezkusím, nikdy to nezjistím. Nedřímá ve mě třeba skrytý talent?? Tak jsem na začátku adventu přijala s lehkým zarděním výzvu, jestli nechci svým dětem ušít Quiet Book s českou firmou Buuk.cz. Oukej. Uvidíme, co za dovednosti ze sebe vyždímám. Sledujte mě dál, budu vás informovat s každým úspěšným stehem. Začínám o Vánocích, s dostatečně velkou sklenkou vaječného koňaku, pod dekou u Sám doma. Uf.


Velká krabice. Překvapivě lehká. Krásná. Taková, kterou byste ani po dokončeném projektu nevyhodili ani za zlatý prase. Po rozbalení té kartónové nádhery na mě vykoukne to barevné množství. Panika. Proboha, k čemu jsem se to upsala. To nemůžu dát nikdy dohromady. Sklenku vaječňáku možná odložím. Ať vůbec navlíknu první nit. Ať jsem vůbec schopná to roztřídit. Panika.


 
Čtu si podrobný návod. Stránku po stránce. Několikrát. Zkoumám druhy stehů. Prohlížím si bavlnky, knoflíky, cvočky a další udělátka. Líbí se mi barvičky. Klára po tom dychtí. Prý by se jí ty barvičky hodily, třeba na korálky. Bráním sadu svým vlastním tělem. A ty plsti. Ve všech barvách. Všech tvarů. Předchystané vlásky, sukýnky, kytičky, zvířata i mráčky. Množství. Panika.


 
Koukám na youtube. Panika poněkud polevuje. Návody jsou vychytané. Do detailu připravené. Sada je kompletní. Neměla bych potřebovat nic navíc. Snad jen náplasti. A asi i ten vaječňák. A božský klid. Bože, prosím, ten hlavně.

 
Mám cíl. Začnu o Vánocích. Nebudu spěchat. Budu v klidu. Nenechám se rozhodit tím, že nevím, jak vypadá perličkový steh. V dnešní době internetu? Pche. A dám to. Budu muset něco obětovat. Čas. Bude to za to stát.   



 
Obdivuju úžasný nápad. Obdivuju tu preciznost, se kterou je celá sada připravená. Promyšlenost. Vymyšleno ve spolupráci se speciálním pedagogem, zaujme malá batolata a pomůže předškolákům. Líbí se mi i prostor pro vlastní kreativitu, možnosti rozšíření a doladění Buuku podle chuti.
 

 
Quiet Book je naprosto dokonalá aktivita pro malé děti, která jim dá spoustu prostoru pro vlastní objevování. Těším se. Obdivuju každou mámu, která svým vlastním dětem něco ušila. Snad se k nim za nějaký ten měsíc taky zařadím. A když ne, vždycky je možnost dát to došít babičce :)
 
-
Za možnost vyzkoušet si šití Quiet Booku děkuju úžasným lidem z Buuk.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat