čtvrtek 5. prosince 2019

DIY / Vánoční přání

Čím dál víc řešíme, co k běžným dárkům babičkám a dědečkům na Vánoce (narozeniny, svátky...) přibalíme. Jak děti rostou přímo se vybízí, aby něco vyrobily. Klárka je hodně tvořivá a všechny ty věci s výrobou, kreslením a vystřihováním ji baví, má bezvadné nápady, Kubík se většinou nechá strhnout. Letos máme nachystané velké obrázky, které jsme zasadili do obřích rámečků z Ikey. Ale chtělo by to i přáníčko. Tak jsem lovila inspiraci a jedno superrychlé a přitom efektní vám ukážu.


Mimochodem je naprosto úžasné, co nám internet dává. Já si sice občas pohrávám s myšlenkou, být nějakou dobu offline. Někdy mě to totiž strhne a já se přistihnu, že sedím s Matějem na zemi, on si hraje a já držím v ruce ten blbej mobil. A vlastně nic důležitého neřeším. Nejhorší jsou sociální sítě, tam se člověk zapomene, ztratí a může dokonce totálně zabloudit. A to si pořád myslím, že to mám hodně pod kontrolou a nejsem ten tip, co by na IG sledoval tisíce influencerů. Jenže internet je i absolutní bomba. V mžiku najdeme, jak nakreslit tyranosaura, kdo má dnes svátek, kdy se zavírá v legárně pod barákem, co to Kubík objevil v lese za bobulky, nebo stáhneme pracovní list. Internet nabízí inspiraci, možnosti, zjednodušuje nám život. Je součástí našeho dnešního světa, což je třeba přijmout. K těmto kreativním věcem ho využíváme s dětmi velice často.

 
Odbočila jsem. Tak teda jdeme na ta vánoční přáníčka. Jednoduchá a hezká.
 
SEZNAM VĚCÍ, KTERÉ JSEM NA VÁNOČNÍ PŘÁNÍ POTŘEBOVALA
 
  • 1/2 A4 tvrdého papíru
  • Zlatý papír, příp. nějaký jiný hezký (barevný, reliéfní, potištěný...)
  • Raznice na papír požadovaného tvaru (fajn jsou hvězdy, vločky...)
  • Nůžky, lepidlo, pravítko, příp. tavící pistole


 
Postup je jasný. Polovinu papíru jsem přehnula v polovině, aby se vytvořilo přání. Příprava trojúhelníků z pěnovky mi dala nejvíc zabrat. Trojúhelníky by v ideálním případě měly být pravoúhlé a rovnoramenné, s čímž dětem určitě budete muset pomoct. Anebo to nechejte na nich a bude to trošku punkovej stromek. Já rozměřila a vystřihla 4 x dva páry trojúhelníků z fialového pěnového papíru - každý pár je o 1 cm delší než jeho sousední. Ze zlatého papíru jsem raznicí vytlačila několik hvězdiček. A pak už jsem jenom lepila. Trojúhelníky se trochu překrývají, přáníčko tak vypadá hezky plasticky. Lepila jsem jenom papírem, zpětně bych radši sáhla po tavné pistoli. Na vrchol stromku jsem lupla jednu hvězdu, ostatní na nebe. A je to.





Klárka se rozhodla, že krom prarodičů vyrobí přáníčka i učitelkám ve školce, dnes si k tomu sedla, já jí nastříhala trojúhelníky a pak už to nechala zcela na ní. K dozdobení použila i různé samolepky a razítka, takže i ten punk se nakonec konal.
 
-
Tento článek vznikl na základě dlouhodobé spolupráce se společností Vylen, výrobce pěnového papíru a dalších hraček a dekorací z pěnového materiálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat