čtvrtek 22. srpna 2019

Audio pro děti / Ve škole se dějou věci

Dnes pro vás mám další tip na bezvadnou audioknihu pro děti předškolního a mladšího školního věku, možná svým zaměřením spíš pro holčičky, ale Kubík ji s Klárkou poslouchá celkem rád. A já teda taky. Stylem vyprávění, jazykem i humorem mi knížka Ve škole se dějou věci připomíná Děti z Bullerbynu, jen se nese v poněkud modernějším duchu, nemůžu dostat z hlavy Hedvičinu hlášku, že se maminka na rodinné dovolené na Rhodosu opaluje nahoře bez :)


Naplno jsme začali audioknihu poslouchat na dovolené, kdy Kubík dával přednost pohádkám o vlacích, ale Klárka už touží po něčem ze života. Baví ji vtipné příhody sedmileté Hedviky a její kamarádky Lindy. Holky začínají chodit do školy, prožívají jedno zábavné dobrodružství za druhým, bydlí na konci světa a zlobí svoje rodiče.
 
Dospěli jsme doma do fáze, kdy si děti přejí pustit audiopohádku před spaním. Hlavně když je Chlupáč pryč, uspávám já a většinou už při čtení po mě leze Matěj. Takže po nějaké té papírové kapitole pouštím dětem další příběh do ouška a odcházím do ložnice s Matějem. Zatím k přehrávání využíváme Albi tužky, ale musím už konečně pořídit nějaký pořádný přehrávač do pokojíčku. Nutno dodat, že tato audiokniha uspává jen jedno moje dítě, Klárka se u toho furt chichotá a spánek přichází ukrutně pomalu :)
 
Podání z úst Terezy Dočkalové je velice příjemné, děti její změny hlasu vyloženě baví a příběh posouvají o level výš.
 
Kniha Ve škole se dějou věci je dílem úspěšné švédské spisovatelky Fridy Nilsson, která má za sebou devět titulů. Literární kritika ji přirovnává k Roaldu Dahlovi nebo Astrid Lindgrenové. Asi vyzkouším i druhou audioknihu Gorila a já, kterou namluvila skvělá Martha Issová.
 
Znáte knihu? Ať už papírovou nebo mluvenou? Co na ni říkáte? Mě teda strašně moc baví.

Žádné komentáře:

Okomentovat