pátek 3. února 2017

Knihy pro děti / Příběhy pro nejmenší

Za tu dobu, co jsem matkou, jsem nenašla krásnější příběhovou knihu pro velmi malé děti. Obě děti samozřejmě začínaly na klasických říkadlových leporelech. Kubík na nich frčí pořád, nejraději teď ale má anglická leporela od Alison Jay (příspěvky o nich najdete u mě na blogu také). A Klárka už čte všechno možné, často si knihy sama vybírá. Vzpomínám si ale na tu dobu, kdy Klárku přestávaly leporela bavit (někdy mezi 18. a 24. měsícem), ale na klasické pohádky byla ještě malá. Chyběl mi v knihách nějaký mezičlánek, příběhové knížky s hezkými ilustracemi a velmi krátkými jednoduchými texty. Až kolem jejích druhých narozenin jsem v knihovně objevila krásnou knížku z nakladatelství Svojtka Příběhy pro nejmenší. A nadchla mě tak moc, že jsem ji v létě koupila dvouletému synovci na narozeniny a letos na Vánoce ji dostal i Jakub. A tak moc, že vám ji chci ukázat.


V knížce najdete 8 nádherně ilustrovaných příběhů, které na sebe nijak nenavazují. Každý příběh je o něčem jiném, některý je veršovaný, jiný ne, každý příběh ilustrovala jiná osoba. Některé příběhy jsou vyloženě "uspávací", jiné hravě vtipné. Na stránce vždy dominuje ilustrace. Textu je opravdu poskrovnu, což je ideální pro malé děti, které u dlouhého textu prostě pozornost neudrží. Nejoblíbenější je u nás hned první příběh - veršované počítání s myškou. Je to taková pěkná básnička, kterou se dítě rychle naučí zpaměti.



Pokud hledáte pro své děti něco podobného, s touto knížkou rozhodně nešlápnete vedle. Ilustrace jsou vážně povedené, pro lepší představu jsem jednotlivé stránky nafotila, tak si zalistujte :)
















7 komentářů:

  1. Ta je nádherná! Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Take doporucuji zkusit Sbirka pohadek pro 2 lete deti, pro 3 lete deti s tim velkym cislem vepredu, podobny koncept a ilustrace a laskave pribehy prizpusobene danemu veku. Nadherna knizka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko diky, o techto knizkach taky vim, ale zatim jsem po nich nikdy nesahla.j.

      Vymazat
  3. Take doporucuji zkusit Sbirka pohadek pro 2 lete deti, pro 3 lete deti s tim velkym cislem vepredu, podobny koncept a ilustrace a laskave pribehy prizpusobene danemu veku. Nadherna knizka..

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip, zase jsem u Svojtky nechala přes litr :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, haha, chapu :) nemelas uz `zakaz` na nakup knizek?? ☺ nebo to uz matyldu zacalo bavit?

      Vymazat