pondělí 13. února 2017

Klára a Jakub / Pojedenácté

Pořád žasnu, kolik se v Klárce bere lásky a něhy vůči Jakubovi. Desetkrát za den za ním přijde jen tak a řekne mu, že ho má moc ráda. Po obědě ho teď se mnou často uspává, ležíme spolu a máme naši chvilku. Ona tam leží, hladí ho a když konečně usne, dá mu pusu. Někdy se spolu dívají na pohádku a ani jeden nemá tušení, že je u toho pozoruju. Kuba si k ní lehne, nebo si dokonce položí hlavu na její klín a ona ho jen tak mimoděk začne hladit ve vlasech. Myslím, že o tom ani sama neví a dělá to podvědomě. Z těchto okamžiků (které se samozřejmě střídají s divokými a hlučnými spory o motorku) jsem dojatá. A je to zasloužená vzpruha pro mě, pro matku. Protože i když o sobě jako o matce často pochybuju, tak mi právě tyto chvilky dokazují, že to přece jen musím dělat dobře. Když Klára umí tolik lásky rozdávat, musí ji i odněkud brát. Že to musí vidět u nás, jak se máme rádi, jak se k nim láskyplně chováme, že si doma často tato slova říkáme, že se umíme pohladit, obejmout. Děti jsou naše zrcadlo, všechno se v nich odráží, dobré i zlé a já jsem pyšná, že se od nás naučili něco moc pěkného.

6 komentářů:

  1. To se tak krasne cte 😉. Ja to mam taky podobne v tom, ze jsem ve svem zivote nejvic pysna na to, ze se kluci maji moc radi, i kdyz to na zacatku bylo hodne tezke. Ted mne Matysek dost casto jen tak rekne "maminko, ja mam Misku moc rad". A Misovo prvni slovo po probuzeni je vetsinou Maty 😀. Vsem nasim milackum preju, at jim to vydrzi cely zivot!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, ano, taky tak. A taky se modlím, aby jim to ještě nějakou dobu vydrželo.

      Vymazat
  2. Krásně napsaný. Myslím že, děti nasávají hlavně co vidí i když jsou zrovna na válečné stezce:)My si pomáháme a máme se rádi všichni sourozenci dodnes a to z nás byli naši kolikrát dost nešťastný. Hodně sil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko to rada slysim a budu se snazit aby to moje deti mely tak jak vy doma.

      Vymazat
  3. No ti jsou boží!! :) Jsem zvedava na tu nasi cacoru - je ji jiz 6 let a teprve ceka prvniho sourozence... zatim to nevi - je to cerstve, ale strasne chce segru. Tak jsem na to velmi zvedava, jestli bude taky takova starostliva sestricka! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite jo, holky jsou asi od prirody starostlive. Kazdopadne gratuluji a preju hlavne zdravi!

      Vymazat