neděle 26. února 2017

Chytrá hračka / Dřevěná stavebnice město

Po delší době pro vás mám tip na bezva hračku. Na tuto dřevěnou skládačku jsem narazila docela náhodou při svém lovu vánočních dárků. Procházela jsem nabídku jednoho moc fajn eshopu s kvalitními a především dřevěnými hračkami a našla jsem tuto neokoukanou stavebnici Město thajské značky Wonderworld. Značku jsem registrovala už dřív především díky kuličkovým drahám Trix, které sklízejí úspěchy po celém světě.


Celodřevěná hra se skládá ze základny, 8 zelených panelů, 9 různobarevných domků, 3 střech, malého stromu a auta. V základně jsou 4 díry, kam se dají napíchnout / našroubovat jednotlivé zelené panely. Jde také našroubovat jeden panel do druhého, můžete tak tvořit libovolně vysoké konstrukce. Domečky mají po bocích drážky, díky nim se jednoduše nasouvají mezi dva zelené panely.






Dítě může vytvářet různé barevné kombinace, jednou může postavit věžák, jindy tři stejně vysoké domy, může si hrát s jednotlivými domky jako s kostkami, může si hrát s malým červeným autíčkem. Je to přesně ten typ hry, který je všestranný a rozvíjí dětskou fantazii.




Hra je určena pro děti od dvou let. Jakub (18 m) umí sice domky do drážek v pohodě nasouvat, konstrukci ze zelených panelů si ale sám nepostaví. Možná i proto, že panely jdou do sebe našroubovat celkem ztuha (z druhé strany je to výhoda - o to víc je konstrukce pevná). Každopádně s tím potřebuje malé dítě pomoct. Stavění jednotlivých domků na sebe podporuje rozvoj jemné motoriky.



Jakub s Klárou si s dřevěným městečkem často hrají, používají ho nejčastěji jako kulisu při svých hrách s auty. Stavebnice je kvalitně zpracovaná, na první pohled bezpečná, nátěr odolný. Pokud máte doma malého stavitele, bude se mu určitě líbit.

7 komentářů:

  1. Dobrý den, zaujala mě ta silnice na podlaze, je nalepovací? Prosím, řekněte mi více :) Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso dobry den. Ano je to washi paska. Jde krásně sloupnout kdyz omrzi. Kupovala jsem ji na www.svetpasek.cz - zadejte do jejich vyhledavace "silnice" a mate ji. Mame od nich doma i "koleje". Ja washi miluju mam jih doma hromadu. Strasne vsestranna vec. Pokud byste to nenasla napiste,poslu presny odkaz.jana

      Vymazat
  2. Děkuju, podívám se na to. Na podlaze to necháváte i při úklídu (stírání, luxování), nebo jen po čas hry?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, je to tam furt, ale postupně se odlupují kraje, jak se uklízí a jak po tom chodíme. Je to tuším rýžový papír a má právě tu výhodu, že jde lehce sloupnout. Prostě s tím počítám, že až se opotřebuje, uděláme silnici novou. Děti to stejně omrzí, když je to dlouho stejné :)

      Vymazat
  3. Vypadá to dobře, tyto dřevěné a motorické hračky jsou stejně TOP :) A ta washi páska na zemi je super nápad...teď lituju, že máme v dětském pokoji koberec po celé ploše :D

    OdpovědětVymazat
  4. Stavebnice jsou super hračky. Mám 4 letého syna a nejradši si hraje se stavebnicemi. Máme jich doma několik. Kupujeme stavebnice Banbao https://armik.cz/index.php?route=product/search&filter_name=Stavebnice%20Banbao , které se dají mezi sebou různě kombinovat.

    OdpovědětVymazat