čtvrtek 2. února 2017

Ovocné dobrůtky anglické značky Bear

Myslím, že o této značce jste už slyšeli a pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. Značka Bear přináší konečně i na český trh zdravější mlsání pro děti v podobě želatinových ovocných "bonbónů". Já ji mám hodně ráda, líbí se mi nejen z hlediska samotného nápadu a chuti, ale i marketingově. Dětské svačinky jsou pro mnohé rodiče velké téma, některé děti nejí ovoce, jiné zase nejí mléčné výrobky, někteří rodiče by zase dětem rádi občas přilepšili, ale kokynama je cpát nechtějí. Moje děti mívají jednu dopolední a jednu odpolední svačinku. Dopoledne bývá z 99% ovoce, odpoledne se střídá ovoce s jogurtem, příp. nějakou domácí buchtou nebo perníčkem. Klárka už si umí říct o něco nad rámec. Někdy jsou to kešu oříšky, jindy sušené banány, někdy sušený fík, občas na mě vyhrkne něco o čokoládě (neúspěšně) :) Pořád se snažím hledat na trhu něco nového, něco relativně zdravého. Obě děti mají rády ovocné kapsičky a ovocné tyčinky a už jsem tady jednou pěla ódy na ovocné želé Kiddylicious. Někdy na podzim jsem poprvé objednala malinovou verzi želatinového pásku Bear Yoyo. A od té doby jsme vyzkoušeli snad všechny příchutě, které jsou k mání.


Ovocné dobrůtky Bear jsou na Feedu k dostání v mnoha příchutích a dvou základních variantách - buďto takový namotaný želatinový pásek ve tvaru joja (proto název Yoyo) nebo jednotlivé želatinové bonbónky (s názvem Claws). Klárka úplně nejvíc miluje malinové Yoyo.



Vždy se jedná pouze o čistou kombinaci ovoce a zeleniny (Malina, Mango, Mango s mrkví, Jahoda s dýní, Černý rybíz, Černý rybíz s červenou řepou, Jahoda, Jablko s hruškou a dýní). Bez přidaných cukrů, konzervantů, umělých barviv a dalších blbostí. Chuťově jsou velice povedené, opravdu chutnají tak, jak mají.



Na rozdíl od mnohých výrobců Bear připravuje želé velice šetrným způsobem. Plody sbírá vždy čerstvé a ke zpracování je používá celé - žádné koncentráty, takže nejsou ochuzené o cennou vlákninu. Směs se peče při teplotě 42°C a potom se ručně vykrajuje do požadovaných tvarů.

Super na cesty autem, dovolenou, k vodě, do školky. Praktické balení ve veselé barevné krabičce, která v sobě ukrývá 5 malých cca 20 g sáčků. Šikovná porce pro malého mlsouna. V každém sáčku s Yoyo je navíc překvapení v podobě kartičky, které děti mohou sbírat.



Byla bych moc ráda, kdyby se sortiment této značky v Česku ještě rozšířil o další příchutě a varianty, navíc mají v nabídce i snídaňové cereálie bez rafinovaného cukru.

Já jsem velký milovník všelijakých gumových medvídků, takže jsem s radostí ochutnala i tohle želé. Chutná mi, je příjemně sladké, chuť ovoce je velice reálná a důvěryhodná. Necítím tam nic, co by mi vadilo, žádné uměliny. Za mě i za Klárku jasná jednička. Musím ale dodat, že Jakub k tomuto druhu mlsání zatím nedospěl. Nijak ho to nebere a rád se svého přídělu vzdá ve prospěch Kláry. Mám pocit, že si s tou želatinou ještě moc neví rady, přece jen mu před pár dny vylezla první stolička. Tato želatina se nijak na jazyku nerozpouští, je potřeba ji kousat, je poměrně tuhá. Obecně jsou tyto bonbóny vhodné pro děti od 1 roku.

Do konce týdne máte na Feedo dopravu zdarma, když nakoupíte nad 399 Kč, tak můžete využít třeba právě na dobrůtky Bear. Feedo má navíc novou podobu blogu a nové stránky o mateřství.

4 komentáře:

  1. Taky máme moc rádi a vůbec jsem netušila, že jsou i na Feedu a ze mají i bonbony, my znali jen yoya. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nám je jednou přivezl známý z Anglie a pak jsem na ně náhodou narazila na Honestmarket a teď jsem zjistila, že je mají i na Rohlíku. :) A u dětí jsou velmi oblíbené. Vzhledem k ceně to musíme trochu krotit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně, cena je jiná, než gumoví medvídci, ale já je stejně kupuju. Určitě to není na denní jezení, ale čas od času vytáhnu a děti mají pořád rády. Už i Kubík :) Je to věc, co s sebou hrozně ráda beru na dovču. Lehká, akorát dávkovaná dobrůtka. Díky za info, že jsou i na Rohlíku. Já přes něj nenakupuju, stále se odhodlávám :)

      Vymazat