úterý 7. listopadu 2017

Kožené barefoot celoročky na chladnější dny KidOFit

Ke koženým růžovým Beda jsem pro Klárku na podzim pořídila ještě jedny boty. Tentokrát jsem sáhla po jistotě, která bude široké noze s vysokým nártem vyhovovat. Klárka tráví ve školce dost času venku, chodí ven za každého počasí, minimálně jednou týdně jsou vyloženě v lese, takže ke slušňáckým barefoot botám potřebovala ještě něco festovnějšího. Teplejšího, pevnějšího, vyššího. Na začátku podzimu jsem na hřišti na jedné holčičce okukovala kotníkové KidOFit Tulip Purple a rozhodla jsem se, že je koupím. Jedno velké ale! Pro mě z nepochopitelného důvodu se tyto boty (a jim podobné) vyrábí jen do velikosti 26! Naštěstí mají aspoň jednu variantu kotníčkových celoročních bot právě ve větší velikosti - KidOFit Sid Brown. Hnědou barvu jsem musela doma zdlouhavě komunikovat a obhajovat, nakonec ji vzala Klárka na milost. Teď je nosí denně do školky a je úplně v pohodě. O barvě ani jednou nemukla.


Musím říct, že mě boty vzhledově příjemně překvapily. Podle obrázku jsem žádný zázrak nečekala, ale naživo vypadají mnohem líp. Jsou celokožené (broušená i hladká kůže), jen špička a pata jsou vylepšeny o syntetický ochranný pásek proti okopání. Hnědočerná kombinace je velice unisex.





Vypadají velice odolné, snad vydrží. A taky se mi zdají celkem teplé, podšívka je lehce vypolstrovaná, celkově jsou vysoké asi 9 cm. Myslím, že v nich Klárka odchodí i velmi studený podzim.



Klárka má velikost 29, ale potřebovala by o kapku menší. To jsou hrozný dilemata ty mezivelikosti. I kvůli větší velikosti má uvnitř oboje vložky. Jedna bota s oběma vložkami váží 157 g. Jdou doširoka otevřít, lehce se obouvají.



Jsou to už 5. KidOFity, co máme doma, a jejich podrážku mám hrozně ráda. Je měkká, ohebná, přitom odolná. U tohoto typu není podrážka průhledná. Jako vždy rovná a stélka netvarovaná.




Co mě rozčiluje je to, jak je vyřešený suchý zip. Podobný problém mám u Beda. To je vážně takový problém udělat sucháč po celé délce pásku? Tím, že jsou Klárce boty větší by potřebovala pásky víc utáhnout, což moc nejde.

* Update k 25.11.2017: boty jsem odnesla k ševci. Přešil celé suché zipy. Za dvě kila :(


Řešili jste to taky někdy? Spraví to opravář obuvi? Nebo tam mám nalepit nějaký sucháčový pásek?

4 komentáře:

  1. Jani měla jsem tyhle pro Ondru. Supr držáky a byly mu skvěle pohodlné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, že jo. Klárka je má taky děsně ráda :) Měli jste taky trable s tím sucháčem, nebo ne? Já to zkusím zanést nějakému šikovnému pánovi - moje samolepící suché zipy vydrží tak den :)

      Vymazat
  2. Odnesla bych je k sedlařovi. A pokud sijete nebala bych se suchy zip prisit. Se sidlem a navoskovanou niti to mate hned.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, šiju knoflíky a proděravěná kolena, ale ani tohle mi moc nejde :) Zítra je nesu do opravny obuvi a jsem zvědavá, co s tím vymyslí.

      Vymazat