pátek 27. října 2017

Podzimní barefoot boty na teplejší dny Beda

Na tuto novinku jsem se velice těšila a jsem ráda, že jsem ji na Klárce mohla vyzkoušet, dokud bylo ještě pěkné babí léto. Na kožené celoročky Beda jsem se třásla hned z několika důvodů - česká výroba, 100% barefoot, sedí i na širokou nohu s vyšším nártem. Navíc když Klára na netu uviděla tu malinovou barvu, řekla, že je chce. Za mě jednoznačně velice kvalitně zpracovaná barefoot bota, která splňuje všechny parametry, které jsou pro mě důležité.


Ač se jedná o celoročky, není to na echt chladné dny. Kolem 10 stupňů to ještě půjde. Jinak si myslím, že s klesající teplotou už by to chtělo něco festovnějšího, navíc pokud dítě tráví hodně času venku. Bota není nijak vyteplená, je bez podšívky, zkrátka kůže. Ideální teda na přechodové měsíce - teplejší podzim a jaro, příp. na městské výlety za kulturou - divadla, kavárny, obchody a tak :)



Rovná gumová protiskluzová podrážka je jen 3 mm silná a díky tomu je bota naprosto flexibilní. I kůže je velice jemná a měkká, bota tak jde krásně ohýbat ve všech směrech. Pata je nevyztužená, dokonale ohebná. V botě je vložka, která jde vyndat.






Klára je tak někde mezi dvěma velikostmi, raději jsem tedy vzala ty větší a třeba vydrží i na jaro. Velikost 28 má stélku dlouhou 182 mm a širokou 71 mm. Jedna bota i s vložkou váží neuvěřitelných 95 g! Myslím, že to budou jedny z nejlehčích bot na trhu.



Zapínání na dva suché zipy. Výrobce mohl udělat trošku větší očka, aby šel pásek jednodušeji povolit, věřím, že se to častějším zapínáním ochodí.



Mnohé z vás asi boty Beda neosloví skrze design. Uznávám, že design je velice jednoduchý, správně barefooťácky rozpláclý a tak trochu retro. Já s tím nějaký zásadní problém nemám, hledím spíš na kvalitu. Tam, kde někdo vidí ploutev, vidím já krásný prostor pro prsty mé dcery. Na noze vypadají podle mě hezky.




Celkově na mě Beda boty působí velice dobře co do zpracování. Líbí se mi, že se do toho Češi pustili a moc fandím. Pokud jsou pro vás důležitější barefoot parametry než supermoderní design a máte doma dítě s buclatou nohou, vyzkoušejte je. Já si nyní pohrávám s myšlenkou, že bych pořídila Klárce i tu zimní kotníkovou variantu s kožíškem a membránou. Vypadají bezvadně.


Co vy a Beda? Hm, zajímá mě, jak to s nimi máte :)

8 komentářů:

  1. Jani, na článek jsem se těšila. Péťa má ty jejich modré plátěné na tělocvik. Když přišly vůbec se mi nelíbily. Říkala jsem si, že je Péťa nebude vůbec chtít. (je dost vybíravý) vplul do nich a řekl, že jsou to jeho nejlepší boty!!! Vůbec jsem netušila, že tahle značka dělá celoročky a i zimní. To je pro mě uplně novinka. Cena je víc než příznivá. Měkounké jsou, jsou super. Jen teda u těch tenisek je design strašný. Všiml jsem si, že děti na tělák a na sportovky nosí nějaké adidasky a nebo něco na ten způsob. vedle toho vypadají ty naše tenisky, jak z lidlu a nebo spíš někde z afriky :-)))) ale co že :-))) pohodlí na prvním místě. Asi prubnu ty zimní. sice už oba mají koupené filli, ale jedny ještě sneseme. Jen mě zrazilo, že se na ně tak dlouho čeká

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, no ty tenisky jsou z toho všeho takové nejhorší co do vzhledu, ale asi bych neměla problém je koupit. Kamarádka mi je ukazovala a vypadají fakt super pohodlně. Rozhodně lepší na tělocvik než nějaký adidy :) Děcka chodí do sokola ve cvičkách z Decathlonu, ale tyto mám v hlavě jako první alternativu, až cvičky a capáčky přestanou stačit. Je super, že už ti to Péťa řekne, to je ideální, že ocení tu flexibilitu a pohodlnost! A jak říkáš - cena super, když to třeba srovnáš s Feelmaxy... Já Kubovi taky uvažuju nad Filli zimníma - máš s nimi zkušenost? Vydrží nebo je kombinuješ s nějakými sněhulemi? Díky a pa ♥ P.S. jak se na ně dlouho čeká??

      Vymazat
  2. Jani, budou sedět i na popelčí nožku z nízkým nártem? Respektive dá se ten suchý zip hodně utáhnout? Děti mám na podzim/zimu vybavené, ale chci jim Bedy pořídit na jaro. Ale oba mají hubené nožky, nízké nárty, nevýrazné palce a kotníky. Takže mám obavy, aby jim nepadaly z nohy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, trochu bych se toho bála. Myslím, že Beda jsou spíš na buclatější nožky, širší a vyšší nárt. Suchý zip navíc není po celé délce pásku, takže se bojím, že by nešly dost dobře utáhnout na užší nohu... Nechci tě z toho zrazovat, ale bez vyzkoušení bych do toho nešla...

      Vymazat
  3. Jsou moc pěkné. Myslím, že když vyměníme vložku za teplejší a dáme funkční ponožky, tak v tom ta naše robátka můžou běhat i pod 10st. ;-) Také jsem s nimi spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já mám taky ty vlněný vložky a dám je tam a do sucha v nich Klárku taky pustím. Říká se, že když má noha dost prostoru, dobře pracuje a zahřívá se, takže budeme věřit bf principu :) My máme teda v záloze i Kidofity, které pokryjí určitě i část zimy. I nich bude recenze v týdnu :)

      Vymazat
  4. Pěkné :) těší mě český výrobce ;) ano, design jednoduchý, ale což, radši uprednostnim oproti usa zn vyrobené v číně :/
    Trochu mi to připomíná styl Tikki, tou tenkou podrazkou.
    Pod 10 st, neboli počasí, které právě nastává, se přikláním spíše už k zimním botam, přece jen, od nohou zebe nejvíce, navíc všude mokro...
    Pridávám tip na české bf backory zn Jonap, za přijatelnou cenu, oproti zn Pathik ;)
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, díky. Mně připomínají taky svým způsobem Tikki, hlavně tou měkkou kůží a tenkou podrážkou. Já českému byznysu taky ráda pomůžu. Já je Klárce ještě dávat budu, když bude relativně sucho a kolem 10 stupňů... Díky za tip na bačkory, my jsme ale zatím capáčkoví :)

      Vymazat