úterý 10. října 2017

Podzim v plném proudu

Mám ráda spíš tu první část podzimu, která spíš vypadá jako chladné a barevné léto. Svěží voňavý vzduch, rosa v trávě, mlha, polojasná obloha, která je díky všem těm mrakům nějak víc modrá než v létě. Podzim má pro nás i velmi symbolický význam, užíváme si ho teda všichni. Do té doby než začne lít a foukat. To se pak začnou dít věci! Sopel, kuckání, promočené tenisky, které jsme ještě nestihli vyměnit za kožené celoročky, moje pravidelná ztráta energie a podezřelý nárůst energie dětské. Ale hrozně mě baví chodit s dětma na procházky a sklízet, co nám podzim přichystal. Jsme jako veverčí doupě, každý den ve dveřích děti obrátí kapsy (pračka oříšky nerada) a vysypou ty poklady. Různé druhy ořechů, kaštany, šípky a jiné bobulky (musím oprášit své vědomosti z botaniky), velmi podzimní kamínky, šišky a skořápky, větve a klacíky, jehličí a listy. Když už se toho na plastovém odkapávači na boty nakupilo, hodila jsem po dětech z komory různé krabičky a třiďte. Ejhle. Zaměstnalo je to na půl hodiny, nehádali se, spolupracovali, ani nedutali. Takže top Montessori aktivita podzimu pro děti 18 - 24 měsíců. A ehm, pro Kláru :) Teď všechna ta úroda čeká na zpracování a já to vidím na echt podzimní věnec.


Na podzim se toho ale v naší rodině děje obecně hodně. Kromě toho, že si zvykáme na Klárčin školkový režim, rozbíhají se nám všemožné kroužky a aktivity, každý den s dětmi jezdíme na kole, protože s ochlazením jakoby nabraly druhý dech, chodíme na hřiště, které se příjemně vylidnilo, chodíme krmit kačeny a labutě, nebo si chodíme do knihovny prohlížet knížky. No a jakožto kavárenský povaleč je s sebou občas táhnu na mléčný koktejl a cheesecake. Máme se zkrátka fajn.



Podzim si užívám já, jako máma, co pořizuje dětem oblečení. Léto je fajn, ale všechna ta trička a kraťásky a šaty už mě začínaly nudit. Mám ráda vrstvení a těšila jsem se na mikiny a bundičky. A taky mám ráda podzimní chladné barvy. Zhruba před dvěma týdny nám kurýr přivezl milý balíček. Bylo to velké překvápko od značky Cherokee. Přiznám se, že jsem o značce už docela dlouho neslyšela a všechny kousky v papírové tašce mě velice mile překvapily. Nová podzimní kolekce je úžasná. Jestli vás taky zaujme, koupit můžete v hypermarketech Albert. Za mě teda - tričko s romantickým akvarelovým jelenem je prostě MUST HAVE!







Klára nosí






3 komentáře:

  1. Mila Zrzko. Tomuhle rikate zpomalit? Tak to ja v tom pripade couvam :) Jako nestezuji si, ctu vad moc rada. Ale...
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, díky :))) Já vím. Jenže včera tak nějak byl večer čas... Ale máte pravdu, tak dobrou ♥

      Vymazat
  2. U nás už je docela chladno, tak jsem musela synovi koupit čepici. Ty, co nosil vloni, už mu jsou malé. Našla jsem tuto: https://www.happymum.cz/0,38,rrc002-cepice-super-star-cap.html moc se mi líbil vzor hvězdiček, tak jsem ji synovi koupila a i jemu se čepice líbí.

    OdpovědětVymazat