neděle 1. října 2017

Kam s dětmi v Brně / Ranč U Rezavé studánky

Další ze série výletů po Brně, protože tuto oblast blogu jsem v poslední době trochu zanedbávala. Vím a kaju se. Po velkém letním cestování přišel čas i na mini výletování a procházky v okolí. Jeden z našich nejoblíbenějších cílů leží v příjemné docházkové vzdálenosti od našeho domu, chodíme sem proto celkem často. Myslím, že by se tento tip mohl líbit i vašim dětem (a vám). Na severu Brna, v polích někde mezi Řečkovicemi a Ivanovicemi funguje už pár let sympatický ranč U Rezavé studánky.


Já ke koním nijak valný vztah nemám, jako děcko jsem chodila na čumendu do stájí, které patřily mému strejdovi. Nikdy mi to ale úplně k srdci nepřirostlo a na koni jsem jela tuším jen jednou v životě na školním výletě. A to už fakt pěkně dávno. To nic nemění na tom, že považuju koně za krásná a vznešená zvířata, na která se ráda podívám.




Klára s Jakubem mají rádi snad všechny druhy zvířat, ideální výlet je teda někam, kde se něco pase :) Když plánujeme udělat větší procházku, vyjdeme do polí za dům a klidnou cestou se dostaneme až k samotnému ranči. Jde se sem ale dostat i autem, příp. autobusem a kousek pěšky. A klidně i s kočárkem, cesta je dobrá.

 
Na ranči je něco kolem 20 koní, ovce, prasátka, králíci. Děti si tady přijdou na své a to nemusí ani jezdit. Jakub z koní má zatím velký respekt, Klára už to bere jako samozřejmost a v sedle se zdá víc než šťastná. Za 15 minutovou "jízdu" s doprovodem zaplatíte 80 Kč.


 
Je to příjemné místo se spoustou zvířat, uprostřed hezké přírody. Je tady blízko do lesa na houby, je to ideální místo na sbírání šípků, černého bezu nebo trhání lučního kvítí.


2 komentáře:

  1. Parádní, a není to tak daleko jako Šiklův mlýn:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nějak ten šiklův mlýn neláká a pravda je už trochu z ruky :) Ale dcera byla ještě s prarodiči v Boskovicích ve westernovém městečku a líbilo se jim tam. Ale už je to přece jen velká komerce!

      Vymazat