sobota 28. října 2017

Na drobná poranění, pooperační otoky i bolavá záda

Máme dvě malé děti, tak se u nás pořád něco děje. Jakub měl jedno období, kdy měl nonstop na čele alespoň jednu bouli. Nějak neodhadoval situace. Na druhou stranu jsme s ním zatím nebyli na pohotovosti, na rozdíl od Klárky. S ní už dvakrát - jednou skákala na sedačce a spadla hlavou přímo na hranu konferenčního stolku a podruhé jí Jakub zavřel do dveří prst. Naštěstí oba dva případy byly nakonec jednodušší, než se zdály. Ten neskutečný stres a strach, když se něco takového stane, zná asi každý rodič. Boule jsou u nás asi nejběžnější záležitostí, semtam nějaký řezanec o papír, tříska, jedno střižení nůžkami do palce, kousanec, odřené koleno, včera první popálenina o čajovou svíčku, když zapalovala s tátou dýni na balkóně. Na domácí ošetření děti moc nejsou, vrcholem úspěchu je nalepená náplast s Elsou. Když jsem třeba chtěla zamačkávat bouli a následně chladit zmrzlým hráškem, nastávala nepochopitelná hysterie. Tak máma sehnala prasátko. A ono to funguje.


O čem mluvím? O gelovém obkladu TheraPearl. Takový ten polštářek, co strčíte do mrazáku a používáte jako výše zmíněný hrášek. Nebo ho ohřejete v mikrovlnce a používáte jako ten voňavý polštářek vycpaný peckami. Jeden klasický gelový polštářek naplněný modrou tekutinou jsme měli v mrazáku už dlouho, já si ho pořizovala, když mi sekali osmičky. Už byl ale dost jetý, hodně používaný. Chlupáč hraje fotbal a tenis, takže párkrát do roka má nějaký ten kotník nebo rameno :) Nemluvě o tom, že děti ten klasický modrý sáček odmítaly stejně jako hrách.



Nikdy ale neodmítnou toto roztomilé prasátko, které je naplněné růžovými gelovými perličkami. Je hezky zpracované a hlavně velikost je ideální do dětské ruky - moje děti si polštářek musí za každou cenu na ráně držet samy. Prasátko (stejně jako ostatní produkty) jde zamrazit nebo ohřát v mikrovlnce. Už jsme ho vyzkoušeli snad na všechno. Když Jakuba v létě štípla vosa. Na každou bouli. Na Klárčinu včerejší malou spáleninu. Na ochlazení při horečce. Dnes ho Jakub olizoval, protože ho pálil jazyk po ananasu. Jako fakt. Někdy se o prase perou, vážně přemýšlím i nad tou žabičkou pod stromeček...







Já jsem svůj modrý perličkový obklad mohla naplno vyzkoušet teď po operaci kolene. Minulý pátek jsem podstoupila artroskopii kolene a doktor mi opravil částečně odtržený meniskus. Po operaci jsem měla nakázané vydatně chladit, jednak kvůli bolesti, ale hlavně kvůli otoku, který se mi nad kolenem udělal. A tak si sedím a chladím. Několikrát denně. Polštářek udrží teplotu asi 20 minut, která je doporučovaná fyzioterapeuty.




Když jsem si svůj obklad vybírala, o operaci kolene jsem nevěděla. Kdybych věděla, vyberu si ten přímo dělaný na kolenní kloub. Já si tenkrát zvolila polštářek na krk, protože trpím na bolesti krční páteře a s tím spojené migrény. Když tedy cítím, že mám šíji ztuhlou a zpozoruju první náznak bolesti hlavy, strkám obklad do mikrovlnky na minutu a házím si ho za krk. Je to tak příjemné, že si ho babička po vyzkoušení u nás přeje k Vánocům. U nás teda celkově dárky z lékárny vedou...

4 komentáře:

  1. Díky za tip, na krční páteř zkuste Dornovu metodu, je opravdu super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, musela jsem si to vygooglit :) Já si za problémy s krční páteří můžu vyloženě sama - večerní hrbení se u počítače, někdy špatný spánek kvůli dětem na mé hlavě :)) Ale pokud mě to bude trápit nějak častěji, určitě ji vyzkouším!

      Vymazat
  2. Přesně tyhle gelové obklady jsem dostala před pár lety a občas je používám :) mám s motivem sovy a ještě nějakého zvířátka, ale to si teď momentálně vybavuji a jsou z Tchiba. Skvělá věc!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nelo, je to fakt dobrá věc, myslím, že by ji doma měl mít každý, já mám třeba ráda termofor v zimě pod deku k televizi nebo když mě bolívalo břicho při pms, tyto polštářky jsou uživatelsky příjemnější :)

      Vymazat