úterý 1. listopadu 2016

Chytrá hračka / Dřevěná zatloukačka s xylofonem

Našla jsem pro vás nejlepší hračku pro roční dítě! Čekají-li vás narozeniny, nebo sháníte vánoční dárek, který bude vašeho ročního rošťáka bavit, mrkněte na dřevěnou zatloukačku s xylofonem značky Hape. Jakub dostal tuto hračku k prvním narozeninám a byl to rozhodně nejlepší dárek, se kterým si dennodenně hraje. Zatloukačku jsem pro něj vybrala sama v obchodě Agátin svět, dlouho jsem spekulovala, protože na trhu je jich velké množství, ale nakonec zvítězila tato 2v1 s kuličkami místo kolíků.


Na první pohled je zřejmé, že máte v ruce vysoce kvalitní výrobek, precizní zpracování, důmyslný design, příjemné barvy a tvary. Hračka vypadá velice trvanlivě. Po dvou měsících zběsilého otloukání nenese ani jednu známku oděrky, barva je stále tam, kde má být, jen na kuličkách je pár dolíků, holt kladivo je kladivo.



Namísto běžně používaných zatloukacích kolíků jsou v této zatloukačce 3 velké dřevěné koule. Barevně odpovídají otvorům v horní části zatloukačky. Kladívko je nakombinované ze dvou materiálů - držátko je dřevěné, hlavice kladiva plastová. Tělo samotné zatloukačky je dřevěné, xylofon je kombinací kovových kláves, plastových "šroubků" a dřevěného těla. Xylofon je navíc vyndávací, zasunutý v zatloukačce poslouží jako melodická skluzavka pro zatlučené kuličky, když ho vysunete ven, máte samostatně použitelný hudební nástroj. Tóny nejsou nijak přesné, což jediné mě trochu zklamalo, a bezchybnou melodii na něm nevyloudíte. Na druhou stranu, mým dětem to nevadí.












Zatloukačka je dlouhá 24 cm, široká 14 cm a vysoká taky 14 cm, celková váha s kladivem a kuličkami je 1028 g. Zaoblené hrany z něj dělají relativně bezpečnou hračku pro 12 měsíční dítě. Hra je však nebezpečná pro rodiče a sourozence, Jakub nás často nahání s kladivem v ruce, buďto z něj roste malý kutil nebo tyran.


Jakub zatloukačku miluje, ze začátku zatloukal dlaní, teď už neomylně tříská do kuliček kladivem a ukládá je zpátky do důlků. Je vidět ta zručnost, kterou se díky této hře naučil, zatloukání je vhodné na podporu jemné motoriky. Klára už vymýšlí jiné způsoby, co se dá se zatloukačkou dělat, například poslouží jako prima garáž pro menší autíčka.


Nezapomeňte, že v obchodě Agátin svět můžete při objednávce využít slevu 10% (platná do 31.12.2016). Stačí zadat slevový kód BLG16ZRZ000893.

8 komentářů:

  1. Tak to vypadá jako hodně luxusní dárek k vánocům pro našeho synovce. Miluji dřevěné hračky a tahle mi přesně padla do noty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu doporučuju, jsem na hračky docela náročná, takže bych tady nechválila ledasco :) Určitě se bude líbit i synovci. Kdyžtak pak dejte vědět! Díky, Jana

      Vymazat
  2. Mohu se zeptat - jsou ty kuličky dostatečně velké, aby je dítko nestrčilo do pusy? Syn má 9 měsíců, chtěla bych mu koupit tuto kračku k svátku...moc děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, jsou velké. To byly asi jediné kuličky, o kterých jsem nepochybovala :) I když znáte děti, dokážou nemožné... Ale obecně můžu říct, že jsou bezpečné. Tak ať se synovi líbí tak moc, jak Jakoubkovi.

      Vymazat
  3. Mohu potvrdit, že hračka je opravdu kvalitní, máme ji doma už přes dva roky a nejeví žádné známky opotřebení. Druhá dcerka jí také dostala k prvním narozeninám, vyhraje si s ní dost ještě teď a díky vyndavací zvonkohře baví i tu starší - šestiletou :-) Takže taky mohu jen doporučit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že i u vás krásně funguje. Je to super věc a když se mě někdo zeptá na hračku k 1. narozeninám, vždycky si vzpomenu na tuto ♥

      Vymazat