pátek 11. listopadu 2016

Na semináři o první pomoci dítěti

Na dnešek dopoledne jsme měli už dlouho v kalendáři trochu netradiční plán. Feedo totiž pořádá několikrát do měsíce v Praze a Brně zajímavé semináře. Ať už se jedná o péči o dětskou pokožku, zdravé přebalování, příkrmy, vždy jsou to užitečné informace především pro čerstvé maminky nebo těhotné ženy, které sbírají data kde se dá. Co by ale měla každá maminka určitě aspoň jednou absolvovat, je seminář o první pomoci dítěti. Já se na něj dnes s dětmi do centra Brna vypravila a stálo to za to.

Manuál, který jsme si odnesli domů

Seminář byl příjemný hlavně díky "přednášející". Tou je dětská doktorka Míša Knězková (mj. autorka blogu mklife), maminka dvou holčiček o něco málo starších než jsou moje děti. Míša shrnula nejběžnější úrazy a stavy, které mohou s dětmi nastat, a velice stručnou a lehkou formou doplněnou o příklady z praxe nám to "nalila". Záležitost dvou hodin.

Doktorka Míša a její posluchačky

Témata byla jasná:

- přivolání záchranky (volat 155)
- otravy - číslo na toxikologické informační středisko 224919293
- popáleniny a opaření
- přehřátí
- pády a úrazy hlavy
- krvácení
- dušení
- poruchy vědomí
- resuscitace

Nechci se tady rozepisovat o detailech, nerada bych předávala částečné nebo zkreslené odborné informace. Informace o první pomoci jako takové najdete ve velkém množství různě na internetu, ale osobní přednáška vám dá vždycky něco navíc, minimálně příklady ze života.

Zajímavé jsou dvě aplikace do smartphonů, které mohou pomoci, já je obě mám nainstalované už dlouho. Jedna je První pomoc v mobilu od Červeného kříže a druhá super užitečná se jmenuje Záchranka a najdete ji pod tímto odkazem: www.zachrankaapp.cz.

Zabavené děti a rychlý výtuh na cestě domů

Rozhodně bych si přednášku víc užila bez dětí, ALE :) Klára za mnou celou dobu běhala, že už jí to tam nebaví, Jakub mrčel a šplhal po nejvyšších možných bodech, přišlo mi, že jen moje děti tam do sebe furt něco tlačily. Ale jsou moje a mám je ráda, takže to až tak neřeším :)

P.S. Pokud byste chtěli na nějaký seminář zajít, sledujte blog Feedo.cz, kde se vypisují nové termíny.

Žádné komentáře:

Okomentovat