pondělí 7. listopadu 2016

Vánoční inspirace / Dřevěné vkládačky a puzzle pro nejmenší

Listopad je tady a přichází moje oblíbené období blogování :) Předvánoční inspirace. Ráda brouzdám po internetu a hledám pro moje děti dárky. A taky pro vás, protože články s tipy na dárky patří k těm nejčtenějším na mém blogu. Tak tedy první díl je tady: dřevěné vkládačky a puzzle pro malé děti, zhruba od 12 do 24 měsíců. Vkládačky jsou pro takto staré děti ideální hračkou, rozvíjejí jemnou motoriku, logické myšlení, prostorovou představivost, koordinaci oko-ruka, učí dítě barvy a tvary.


Prvních pět vkládaček máme doma (něco po Klárce, něco dostal Jakub k narozeninám), osvědčily se nám, a proto dokážu napsat reálnou recenzi. Ty další jsem pro vás našla ve svých oblíbených obchodech, snažím se vybírat ty méně obvyklé, něčím zajímavé, originální a kvalitně zpracované. A jak víte, mám ráda dřevo, takže se zde soustředím jenom na ty dřevěné.


Vícevrstvé puzzle Oops ve tvaru ježka

Hezky zpracované a originální puzzle z řady City. Do dřevěné podložky ve tvaru ježka se postupně přes sebe vkládají zvířátka - ježek, pes a kočka. Puzzle je příjemně barevné, motivy jsou moderní. Rozměry 25 x 17 cm. Je to perfektní hračka do jídelní židličky, přesně se vejde na pultík :)



Magnetické puzzle Happy Garden Janod

Dřevěná destička o rozměrech 22,5 x 20 cm slouží k vkládání celkem 9 zvířat, které děti mohou najít na zahradě (housenka, vosa, motýl, králík, šnek, ježek, želva, žába a beruška). Dílky mají nepravidelný tvar a tak musí být uloženy přesně na své místo, jen tak bude obrázek kompletní. Jako pomůcka slouží obrys daného zvířátka na podkladové desce, takže i malé děti ví, kam který dílek patří. Puzzle je magnetické, takže se dílky z destičky nevysypávají (v tom vidím velkou výhodu). Pro roční dítě tato hračka asi ještě není, doporučuju tak od 18m+.



Šestidílná vkládačka džungle s texturou Janod

Nádherná vkládačka značky Janod o šesti dílcích je vhodná už od jednoho roku, Jakub si s ní už celkem vyhraje. Ze začátku vyžadoval moji asistenci, teď už se mu to většinou daří i samotnému. Motiv 6 divokých zvířat dítě zaujme nejen barevností, ale hlavně svým provedením. Pod každým dílkem se totiž ukrývá "kožíšek", v případě hada tedy šupiny. Dřevěná deska má velikost 30 x 30 cm.



Balanční loď s vkládacími zvířaty Primi Passi

Multifunkční dřevěná a krásně zpracovaná hračka bavila už Klárku. V lodi jsou 4 různé otvory, do kterých lze umístit zvířata - kuře, žábu, myš a krávu. Loďka se navíc houpe, což dělá vkládání trochu obtížnější. Plachta je z drátu, na kterém jsou navlečeny barevné korálky, tento korálkový labyrint baví už ty nejmenší děti. Přibližné rozměry jsou 24 x 26 x 9 cm.



Vkládací kamion se zvířaty

O něm už jsem sice psala podrobnou recenzi, ale do tohoto výčtu zkrátka patří. Je to jedna z nejlepších hraček, kterou doma máme, a není den, kdy by si s ní Jakub nehrál.


A tady jsou další zajímavé vkládačky a puzzle, které mě na českém trhu něčím zaujaly, některé z nich na Vánoce Jakubovi určitě pořídím.

Zvuková vkládačka o pěti dílcích značky Janod


Vkládačka ve tvaru ryby k učení barev značky Janod


Jednoduchá tvarová vkládačka značky Woody


Oceněné puzzle 4 roční období značky Boikido


Jednoduchá vkládačka ve tvaru letadla značky Studo Wood


Jednoduchá vkládačka s motivem dopravních prostředků značky Eichhorn


Ježeček s barevnými čísly značky Janod



Devítidílné puzzle pro nejmenší ve tvaru kočky značky Oops


Vkládací duha k případnému dotvoření z Fleru


Tak trochu Montessori skládačka pro větší děti


Základní tvary od Papíka - Dřevo dětem

10 komentářů:

  1. Dřevěné hračky jsou prostě nej:-)Krásný výběr, určitě se do budoucna inspiruju:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, díky a já už se děsím, kolik toho pořídím :)))

      Vymazat
  2. Moc díky za tento výběr. Chci mladší k 1. narozeninám také vybrat dřevěnou vkládačku na kostky/tvary, i když se to v okolí setkává se zdviženým obočím, že na co, když má po starší plastovou (taky poděděnou). Ale dřevo je prostě dřevo, snad to tak cítí i ty děti. Líbí se mi ten kamion, i ta balanční lodička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenechte se okolím odradit.my Máme i plastový hračky samozřejmě ale spis tihneme k dřevěném.

      Vymazat
  3. Děkuji az inspiraci. Už nějakou chvíli pročítám jednotlivé příspěvky na blogu a některými tipy okořením své ukázkové wishlisty.

    Mohl bych Vás dámy poprosit o názor na aplikaci Tomikup, na které pracuji? https://www.tomikup.cz/stat/dopis-jeziskovi

    Věci, které zde doporučí Zrzka můžete díky Tomikupu doporučit dále zbytku rodiny, abyste nedostávali nevhodné dárky.

    Budu rád za krutou zpětnou vazbu.

    Omlouvám se pokud bude vyhodnoceno jako SPAM, ale snad se to sem hodí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dane, díky! Tolik práce mi to dalo a vy mi to tak lehce "přeberete"? :) Dělám si legraci. Aplikace je fajn a určitě užitečná, já jsem asi trochu oldschool, ale pamatuju si, že jsme takhle měli udělaný seznam svatebních darů na nějakém svatebním serveru a přišlo mi to praktické. Jen jeden dárek se nám sešel dvakrát :) Jana

      Vymazat
    2. :-) Přebrat je silné slovo. Inspiruju se :-)

      Děkuju za názor. Snažíme se právě aby rezervaci dárku zvládly i babičky, které nejsou zrovna hackerkama.

      Rezervaci vidí všichni ostatní kromě obdarovaných, takže o překvapení nikdo nepřijde a 2 stejné dárky by se neměly sejít :-)

      Tak snad letos inspirujeme hodně "newschool" maminek a dopis Ježíškovi se bude psát na Tomikupu.

      Ať se Vám daří a mnoho radostí s Klárkou a Jakubem přeju

      Vymazat
    3. Jo, rozhodně za nápad chválím :)

      Vymazat
  4. dobry den ;) kterou vkladacku, puzzle jste nakonec pro maleho vybrala? ja vybiram pro 9,5 mesicni s uchyty, zaujalo ji u navstevy, tak snad si s nim bude i hrat az poridim ;)
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Lucie, rozhodne doporucuju ty, které maji uchyty, lip se s nimi tem nejmensim manipuluje. U nad vede kamion se zviraty, potom janod zvirata s texturou a taky mame nove rybu od janodu, ta je pekne zpracovana. Naopak propadak byla vkladacka studo wood. Jana

      Vymazat