čtvrtek 4. srpna 2016

Chytrá hračka / Dřevěný kamion plný zvířat

Jakoubek dostal k svátku svůj první kamion. Dřevěný, s tahací šňůrkou a plný barevných zvířat. Je to přesně ten typ hračky, které mám ráda, dítě se s ní může hrát, jak se mu zrovna zlíbí, ale může se na ní taky něco naučit. Tento kamion je totiž tolik oblíbená vkládačka.



Kamion s vkládacími tvary značky Woody je vyroben ze světlého dřeva a doplněn červenými detaily, je poměrně velký (délka 27 cm, výška 12 cm, šířka 12 cm) a váží skoro 500 g. Ze třech stran je možné vkládat dřevěná zvířata, kterých je celkem 10, a u dvou si nejsem jistá, co vlastně jsou zač - žirafa, slon, prase, kráva, kočka, pes, velbloud, krokodýl, asi zajíc a možná lachtan :) Zadní strana návěsu kamionu je opatřena zvedací "bránou", kudy jdou zvířata jednoduše vytáhnout ven. Tvary a design zvířat, stejně jako kamionu, jsou velice jednoduché a minimalistické, rozhodně se nejedná o dětinsky přeplácanou hračku. Ač je pro každé zvíře jeden určený otvor, víceméně všechna zvířátka jdou vhodit jakýmkoliv otvorem, v tom spatřuju jedinou nevýhodu této krásné hračky (a zároveň výhodu pro svého desetiměsíčního syna, který to má o něco jednodušší).










Kuba si s kamionem hraje denně, buď s ním jezdí a dělá "bmbm", nebo se pokouší zvířata z návěsu dostat ven. Před pár dny jsem ho přistihla, že nás napodobuje a strká zvířata dovnitř, sice ne těmi pravými otvory, ale i tak je to velký motorický posun vpřed. Dnes už je zvládne vložit všechny a já z něj mám radost. Je u toho tak hrozně soustředěný a klidný, dokázal se s autem hrát dobrých 20 minut. Se samotnými zvířaty si hraje zase Klára, staví jim ohrady z kostek, nebo je vyšetřuje (hra na doktorku je její nejoblíbenější a kamion skvěle poslouží jako sanitka). Hračka se mi líbí pro svoji multifunkčnost, zabaví jako klasické auto, tahací hračka, vkládací hra, nebo sada malých dřevěných zvířátek na hraní.





Vkládací hračky obecně jsou vhodné pro děti od 1 roku, kdy už postupně začínají chápat, co se po nich chce, dokážou rozeznávat rozdílné tvary a jemnou motoriku mají už trochu vypilovanou. Navíc začínají rády poslouchat o zvířatech, o kterých si spolu při hře můžete povídat. Hra se zvířaty zase rozvíjí dětskou představivost. Pokud kupujete první vkládací hračku, sáhněte po nějaké kostce se základními tvary, s tím se bude začínat lépe. My už klasickou vkládačku doma máme, proto jsem pro Jakuba zvolila tento kamion - hlavně kvůli výše zmíněné variabilitě. Tento kamion, stejně jako mnoho dalších kvalitních hraček najdete v krásném eshopu Agátin svět. Mrkněte třeba na dřevěné hračky pro nejmenší.

Jsem moc ráda, že vám mohu poskytnout slevu 10% na nákup v eshopu Agátin svět platný do konce roku (31.12.2016). Stačí při objednávce zadat slevový kód BLG16ZRZ000778.

1 komentář:

  1. Syn má taky rád dřevěná zvířátka. Hrajeme si s nimi skoro každý den. Nejlepší hračkou pro něho ale je naše kočka. Pořád ji honí, až mi jí je trochu líto. Ze začátku na něho byla kočka dost agresivní, tak jsme ji nechali vykastrovat na klinice https://www.metropolevet.cz/kastrace-kocky-praha/ a od té doby je kočka jak vyměněná a je daleko přítulnější.

    OdpovědětVymazat