středa 10. srpna 2016

Dětská kosmetika Hipp

Ještě dlouho před tím, než jsme měli děti, jsem znala vůni dětské kosmetiky Hipp. Od kamarádek, pak i z porodnice. Tu vůni jsem na dětech milovala a spřádala plány, jak moje miminka budou vonět stejně. Obě děti mi plány zkřížily, oba dva mají sklon k dětskému atopickému ekzému. Takže Klára i Jakub voněli v miminkovském věku buď po ovesných vločkách a olivovém oleji, nebo po Linole. Kosmetiku používáme obecně celkem málo, spoléháme se hlavně na čistou vodu. Jak ale Klára rostla, po pár věcech jsme stejně sáhnout museli. Přišel šampon, mýdlo na ruce, tělové mléko a krém na obličej. A tak přišel i voňavý Hipp :) Všechny výrobky jsou vhodné i pro pokožku se sklonem k atopické dermatitidě a moje děti ji snáší velice dobře.


Vlhčené ubrousky se snažíme používat minimálně, ale stejně je používáme. Je to trochu o mojí pohodlnosti, to přiznávám. Tyto vlhčené ubrousky Hipp Ultra Sensitiv mi vyhovují asi nejvíc ze všech značek, co jsem vyzkoušela. Jsou neparfémované, bez alkoholu, mýdla a parabenů. Nejsou bělené chlórem. Přijdou mi příjemně vlhké a jemné.


Tento dávkovač mýdla ve tvaru kachny mi zachránil nervy v období, kdy si Klára nechtěla umývat ruce, bojkotovala, utíkala a zuřila. Tak jsem pořídila "kačenkové" mýdlo na ruce a zabralo to. Od té doby má své pevné místo na umývadle vedle našeho mýdla i tato jemná pěna na mytí. Teď k ní pravidelně dokupujeme už jen ekologické náhradní náplně.


Na mytí vlásků používáme tento sprchový gel 2v1 na tělo a vlasy. Je fajn, že neobsahuje mýdlo, takže myje šetrně a neštípe v očích.


Do koupele jsme zatím vždy přidávali pouze lékárenské přísady kvůli zmíněnému ekzému. Já sama mám nade všechno ráda bublinkovou koupel a proto se těším, až s Klárkou vyzkoušíme tuto pěnu do koupele na dobrou noc. Obsahuje výtažky ze santalového dřeva s uklidňujícím účinkem.


Tento Hipp babysanft sprchový krém je bezvadný. Šetrně myje a potom už nemusíte mazat tělovým mlékem, takové urychlení, když není čas anebo chuť na rozsáhlejší péči.


Hlavně Jakuba se snažím poctivě mazat, Klára už se jen tak nedá a její pokožka je zase o kousek odolnější. V chladnějším období mažu nekompromisně oba dva speciálními krémy do zimy, během zbytku roku vyhledávám krémy, které jdou lehce roztírat a nezanechávají pokožku mastnou. Tento pleťový krém na obličej a tělo obsahuje kvalitní mandlový olej a příjemně voní.


A pak máme doma ještě tento Hipp jemný krém, ten mi ale přijde poměrně hutný a film na pokožce nějakou dobu nechává. Proto používám jen tehdy, když vidím nějak víc vysušenou pokožku. Dobrý je i na cestování "do kabelky", malé praktické balení se totiž vejde do každé kapsy.

4 komentáře:

  1. Tak ta kačenka je naprosto úžasná, ale my jsme stále ve fázi "čistá voda" a doufám, že ještě dlouho budeme ;)
    Co se mytí rukou týče, tak naší naopak baví mýdlo oškrabovat, takže já jí ho pak zase musím vymývat zpod nehtů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, jo, to dělala Klára taky dlouho a myslím, že i Jakub bude adeptem :) Nevím, co je na tom fascinuje... Čisté vodě zdar! :)

      Vymazat
  2. Přírodní a ekologické kosmetické produkty, to je určitě základ. Škoda, že jsme se jako lidstvo touto cestou nevydali už dávno. Hipp používám doma už dlouho a jsem s tím velmi spokojená. Můžu doporučit všem.
    Ale chtěla jsem se zeptat, nemáte někdo zkušenosti s korejsou eco kosmetikou. Kolegyně v práci mi to poradila, že prý je to teď obrovský trend, tak nevím. Nemám s tím žádnou zkušenost. Na internetu jsem našla třeba toto: https://ecokoreanbeauty.com/ Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo nějaký názor?
    Díky moc,
    Stázka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stázko, díky, s korejskou kosmetikou zkušenost nemám, ale ty flakónky vypadají krásně :)))

      Vymazat