úterý 3. prosince 2019

Chytrá hračka / Můj první totem SmartMax

O některé vánoční tipy se s vámi musím podělit. Pár věcí už tady bylo, věřím, že inspiraci čerpáte i v průběhu roku. Nejjednodušeji se mi vybírají dárky pro Kubíka, tam přesně vím, kde nešlápnu vedle. U Klárky vím jen z části. Vím, jaké hry, jaké knihy, jaké vzdělávací a kreativní aktivity by se jí líbily, ale vždycky bych jí chtěla udělat radost vyloženě nějakou hračkou. A já sleduju reklamy a zavírám oči před mluvícím jednorožcem a psem, co dělá salta vzad :) To bude ještě poslední vánoční výzva. Matěj to má složité v tom, že dědí. Takže hledám novinky na trhu a to, co děti neměly. Už pár měsíců jsem měla zálusk na belgickou magnetickou stavebnici pro nejmenší SmartMax. Variant bylo ve hře víc - vláček, auta, zvířata, traktor, nakonec to vyhrál Můj první totem. A je naprosto úžasný, věřím, že to bude hit letošních Vánoc...
 

Základní sadu magnetů SmartMax už doma máme. Dostal ji Kubík tuším ke druhým narozeninám. Je to bezvadný set pro malé děti, které s magnety začínají, a vy nemusíte mít strach, že někdo spolkne něco malého. Všechny části jsou opravdu masivní. Matýska Kubovy magnety moc baví, skoro každý den si je z poličky bere. Zkouší, co dokážou, jak fungují, případně s nimi hází. Překvapivě to ani moc nebolí, což je nesporná výhoda plastu oproti dřevu.
 

 
Ale Můj první totem je skvělý už pro roční dítě. Dnes jsem ho vytáhla ze skříně na focení a zasekla jsem se u skládání asi na půl hodiny. Naprostý relax. Sada obsahuje 8 magnetických stavebních dílků různých barev a tvarů. Tyto dílky jsou navíc jedinečné svými texturami a dokonce některé vydávají i zvuky. Tím pádem dokážou zaujmout i velmi malé stavitele stejně jako známé senzorické kostky třeba.
 

 
Malé děti mohou skládat dle libosti, jak je zrovna napadne. Ty větší už mohou pracovat se zadáními, které jsou součástí balení. Krásná první hra pro rozvoj koordinace oko-ruka, těším se na tuto fázi. Zatím ale budeme s Matějkem skládat halabala, budeme objevovat tvary a barvy, budeme zkoumat sílu magnetů.
 

 
Totem naprosto předčil moje očekávání, myslím, že by se vám mohl tento tip na hračku hodit, pokud máte dítě ve věku 1-3 roky, hrací potenciál je fakt velký.
 
 
A já neustále zvažuju, zda by si ti dva starší vyhráli s nějakou magnetickou stavebnicí pro velké děti typu GeoSmart. Máte zkušenosti? Nějak tak tuším, že je potřeba koupit dost sad, aby mělo celé to stavění nějaký smysl, nebo se pletu?

DOBRÁ ZPRÁVA PRO VŠECHNY NA ZÁVĚR!
Můžete využít vánoční 10% slevu na nákup v eshopu Agátin svět. Stačí do objednávky zadat kód "ZRZKA10"
 
-
Tento článek vznikl na základě dlouhodobé spolupráce se společností Agátin svět.

2 komentáře:

  1. Geosmart jsem kupovala před rokem pro holku necelé dva roky a dodnes je to jedna z nejoblíbenějších hraček. Se starším staví dle své fantazie domky, tramvaj, raketu, garáž a další. Máme po 12 ks čtverců a trojúhelníků a považovala bych to za základní sadu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, já mám vždycky pocit, že pro ty větší těch kostek musí být fakt hodně, aby zvládli něco kloudného postavit.

      Vymazat