čtvrtek 21. září 2017

Chytrá hračka / Dřevěný kávovar Melissa & Doug

Hraní rolí je mezi dětmi patrně nejoblíbenější druh zábavy a bezpochyby velmi prospěšný. Děti odmala napodobují své rodiče. Ve všem - v grimasách, ve slovních obratech, v činnostech. Když máma vozí kočárek, děti zatouží po svém. Dětská kuchyňka je podle mě jeden z nejvděčnějších dárků. Z těchto druhů hraček máme doma už zmíněnou kuchyňku s příslušenstvím, lékařský kufřík, kočárek a postýlku pro panenku. Ke kuchyni občas něco dokoupím, mám ráda dřevěné potraviny a nádobí. Taky máme krásnou dřevěnou sadu Djeco na výrobu dortíků. Poslední dobou se u kuchyňské linky zdržuje spíš Jakub a pořád v hrnci vaří šípky, nebo peče v troubě kaštany. Na první školkový den jsem pro Klárku měla nachystané překvapení. Když se po obědě vrátila domů, čekal na ni nádherný set na přípravu kávy Melissa & Doug. Kafíčko ve všech podobách, ať už z kamínků, písku, trávy nebo šišek u nás totiž frčí. Myslím, že děti fascinuje náš kávový rituál s Chlupáčem, tak byly z dárku nadšení od první chvilky.


Malý ale dokonale zpracovaný dřevěný kávovar s příslušenstvím je super hračka pro děti zhruba od dvou let. V 11ti dílné sadě najdete kromě kávovaru také hrníčky, kávové kapsle, cukr, mléko a ledovou kostku pro případ, že byste zatoužili po ledové kávě. Všechno v jemných pastelových barvách, jednoduchém designu a s propracovanými detaily. Je celkem kompaktní, nezabere moc místa.




Ke kávovaru dostanete i "menu". Na kartičce jsou zobrazeny všechny možnosti, které můžete z kávovaru "vyždímat". Děti tak můžou jednoduše pracovat "podle" vizuálního zadání. Malé, velké, ledové, oříškové či klasika? Moje děti kávovar zbožňují a rádi mi plní moje přání. Vaří kávu celé rodině, každé návštěvě, každému plyšákovi. Kubík s mašinou pracuje trošku po svém, ale to vůbec nevadí, je náhodou sranda pít kafé z hrnku, ve kterém plave celá kapsle, nebo ne?


Žádné komentáře:

Okomentovat