pondělí 9. ledna 2017

Nejlepší vánoční dárky

Na Vánoce jsem se připravovala dost svědomitě (ostatně jako každý rok s dětmi). Vždycky přemýšlím, co jim udělá radost, ale i co je pro ně vhodné z hlediska věku a co je bude nějakým způsobem rozvíjet. Klára se už ale dostala do stádia, kdy si začíná diktovat, co by chtěla, začíná drsně preferovat růžovou barvu a všechny ty holčičkovské "nesmysly", na které já teda vůbec nejsem.


Ale co by to bylo za Vánoce, kdyby se neplnily dětské sny. Takže kromě chytrých hraček dostala i plastovou fialovou korunku, jakou nosí princezna Sofie, včetně amuletu z Avaloru a klipových náušnic. Sofie První je totiž její nejoblíbenější pohádka. Musím říct, že tahle blbost pod stromečkem suverénně vyhrála a Klárčiny oči rozzářila nejvíc.


Potom našla pod stromečkem ještě něco, něco, co původně ani nemělo být vánočním dárkem, něco, co mě napadlo zcela náhodou a něco, co jsem přibalovala na poslední chvíli. Sada samolepek a tetovaček značky Djeco. Djeco je francouzská firma a nenapadá mě výrobek, který by nebyl vydařený, všechny hračky se vyznačují vysokou kvalitou, originalitou a krásným zpracováním. To všechno platí i u designových samolepek a tetovacích obrázků. Myslím, že tento tip by se mnohým z vás mohl hodit, tetovačky frčí všude, nebo ne? :)





Jsou tři týdny po Vánocích a ze 4 archů samolepek se zvířátky (celkem jich bylo 160) už moc nezbývá. Zato máme pěkně "vytapetováno". Klárka už dlouho miluje samolepky všeho druhu a má pocit, že ozdobit jimi musí absolutně všechno. Na fotkách vidíte malou ukázku toho, jak to u nás doma vypadá (jsou tam i jiné samolepky, třeba hand-made Fu.Fo, nebo motivační samolepky Disney).







No a tetovačky, to je kapitola sama pro sebe. Klára si na ně zvykla, protože bývaly u jogurtu, který občas dostávala. Teď se díkybohu zase vrací k bílým jogurtům a tetovací obrázky jí chybí. Měla jsem radost, když jsem narazila právě na tetovačky Djeco, koupila jsem rovnou dvoje s motivy roztomilých zvířat. Co vám budu povídat, nejraději by se potetovala od hlavy až k patě, zatím jich má na rukou 7, vůbec jí nevadí, že v triku s dlouhým nejdou vidět. Milosrdně dovolila i Kubíkovi, ale pečlivě mu vybírá ty úplně nejmenší. Kuba pak celý den chodí, vytahuje si rukávy a zbožně kouká na tu nádheru, co mu sestřička zařídila.


2 komentáře:

  1. Tak tetovačky jsme pořídili pod stromek starší sestřence, ale naše malá dvouletá je z nich tak nadšená, že jí je budu muset pořídit taky :. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jo, pamatuju si, že i Klára začala s tetováními zhruba ve dvou letech :)

      Vymazat