pondělí 2. ledna 2017

Knihy pro děti / Leporelo Wheels and Wings

Představím vám další anglické leporelo z mé velké objednávky na eshopu Anglické knížky pro děti. Dvě z nich, které dostal Jakub ke svým prvním narozeninám, už jsem vám ukazovala na podzim. Měla jsem velkou radost, když mi několik z vás pak napsalo, že taky v obchodě pár knížek objednalo. Ty knihy jsou totiž úžasné a ocení je nejen vaše děti, ale i vaše čtenářská duše. Knížka Welcome to the Zoo patří k Jakoubkovým nejoblíbenějším. Teď tedy ukázka leporela Wheels and Wings.


Kniha je ilustrovaná Alison Jay a patří do série "Touch and Feel". Tenhle způsob propojení různých smyslů mám velice ráda, máme doma hmatové puzzle, dřevěnou reliéfní vkládačku, obdivuju quiet books pro nejmenší. Čtení těchto druhů knih mi přijde vždy o něco intenzivnější a určitě mi dáte za pravdu, že každé malé dítě rádo prozkoumává svými prstíky nejrůznější textury.








Jakuba hodně zajímá všechno, co jede, vrčí, troubí, tak jsem ráda, že jsem našla pěkné leporelo i s touto tématikou. Kniha Wheels and Wings na svých stránkách zobrazuje 5 "dopravních prostředků" (+ 1 auto na titulce) a doplňuje je o jednoduché verše. Každý obrázek je z části reliéfní, můžete si sáhnout na koňskou hřívu, hrubou strukturu dřeva na loďce, textilní nafouknutou část horkovzdušného balonu. Jediné co mě trochu mrzí, že mohla být rozhodně obsáhlejší, pár stránek navíc by neuškodilo.

2 komentáře:

  1. Tyhle leporela od Alison Jay jsou fakt nádhera, obdivuju je už douho.Uvažuju, že si koupím spíš pro sebe na kochání:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko ano uplne vam rozumim. Kdyz jsem je poridila, chodila jsem na ne nakukovat do skrine :) detem trvalo tak mesic nez jim prisly na chut, prece jen kresby jsou dost specificke. Ale ted se z jakoubka stal velky ctenar a sam si vybira knizky z knihovnicky a z 90% saha po techto anglickych leporelech. Opravdu stoji za to.kupte jedno a budete chtit vic a vic.

      Vymazat