sobota 7. ledna 2017

Dětský pokoj / Ručně malované dekorace & Novoroční GA s MIAUK

Veronika alias Miauk je moje pravidelná čtenářka, kterou v komentářích registruju už pěkně dlouho - díky za to, Veru. Tak jsme se vlastně poznaly a já se proklikla až na její blog. Zjistila jsem, že je to velice šikovná maminka. A těm já moc fandím. Veronika maluje, maluje nejraději na oblečení, ale i na papír. Bodýčka pro děti, trika pro mámy, obrázky na míru, látkové tašky... Věděla jsem, že jednou u ní něco objednám.


A taky že jo. Ač Jakoubek stále spává s námi v ložnici, z dětského pokoje se pomalu stává i jeho oblíbené místo, rádi si v něm spolu s Klárkou hrají, prohlíží knížky. A protože nebudu kojit věčně, jednou tam snad bude i spávat. Už dlouho jsem chtěla pořídit nějaké osobní kresby na zeď. Tolik hodin strávených na Fleru, až jsem se dostala zase zpět k Veronice (že mě to nenapadlo hned). Nechala jsem dětem namalovat pandí sourozence. Panda holka a panda kluk, v barvách pokoje, na papíru velikosti A3. Krásně nám zdobí stěnu pokojíku, přesně nad hracím koutkem, tam, kde spolu tráví nejvíc času. Kubík často chodí, ukazuje na ně a říká "Me" (to je jako medvěd) a "Da" (to jakože jsou dva). Toliko ke slovní zásobě mého patnáctiměsíčního syna :)




U Verči jsem si nechala nakreslit ještě něco. Určitě jste zaregistrovali, jak všude frčí velké papírové pytle na cokoliv. Jednoduchá a vkusná dekorace do každého pokoje, domu, bytu, velice univerzální záležitost, navíc extra skladná, když je zrovna nepoužívaná. A taky poměrně ekologická varianta malého úložného prostoru. My máme v našem pandím pytli zatím plyšáky, ale zvažuju, že jej spíš využiju na špinavé dětské prádlo. Taky mě napadlo, že si od Verči nechám namalovat ještě jeden, do obýváku na rychlé uskladnění dek a přehozů.





Na závěr vám ještě trochu Veroniku přiblížím, protože tyhle příběhy mě prostě baví. Veronika je vystudovaná učitelka (matika a hudebka) a s "opravdovým" malováním začala právě jako studentka na vysokoškolských kolejích. Odstartovalo to jedno vánoční tričko, které mělo úspěch, a tak začala malovat víc. A začalo si jí všímat víc lidí. Protože nejraději kreslila zvířátka, byla jen otázka času, kdy se vrhne na dětské oblečení. Potřebné sebevědomí do začátku ji dodal vyprodaný stánek na výstavě v jedné olomoucké kavárně. Na malování ale člověk potřebuje dost času a to je největší kámen úrazu. Veronika má totiž malého Josífka a tak míchání barviček musí přizpůsobit právě jemu. Co malování na textil vlastně obnáší? Načrtnout obrázek konturou, namíchat barvičky, vybarvit, nechat pořádně zaschnout, obtáhnout konturou, a pak ještě zažehlit, aby mohly malůvky bez újmy do pračky. Právě kvůli pohodovějšímu skloubení koníčku a rodiny se vrhla na kreslení v současnosti tolik oblíbených papírových pytlů. Ty nežerou tolik času a práci může kdykoliv přerušit. A co Verču na práci nejvíc baví? Potkávat zákazníky tváří v tvář a dostávat zpětnou vazbu, třeba skrz fotku, jak se její výtvor u zákazníka zabydlel.


Jestli jste se dočetli až sem, dobře pro vás. Budeme soutěžit o jeden ručně malovaný papírový pytel. Chcete mít doma jeden MIAUK originál s tímto medvědem?


1. Buďte fanouškem mého blogu na Facebooku, příp. Instagramu @blogzrzky
2. Buďte fanouškem MIAUK na Facebooku
3. Do komentáře mi napište, co byste v pytli skladovali vy. Nezapomeňte připsat email
4. Když budete tento článek sdílet na FB, zařadím vás do soutěže dvakrát - sdílejte veřejně a to tak, že pod příspěvkem na FB dáte "sdílet" - takhle jedině jsem schopná vidět, kdo z vás to opravdu udělal
5. Soutěžit můžete do pátku 13.1. do půlnoci, v sobotu vyhlásím vítěze

21 komentářů:

  1. Ahoj, Veroniku znám a sleduji už dlouho předlouho, její kresby jsou prostě boží :) Ráda se zúčastním soutěže.
    Do pytle by šli asi plyšáci :)
    Na FB Vás sleduji obě. Krásný mrazivý víkend, Lenka
    lenka_jas@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sdílím na FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009851174281

      Vymazat
  2. Jé, ten by se nám hodil! Na plyšáky a panenky samozřejmě :) Zdravíme! L+M

    OdpovědětVymazat
  3. pytle jsou super, mam na nejake zalusk :)) na hracky a mozna i to spinave pradlo, nebo na drobnosti.
    fb: lucie lesprix
    lucie
    competluc@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. U nás se nějak hromadí deky takže bych pytle na ně uvítala:-) hankafb@centrum.cz FB:Hanka Šafářová Chmelinová

    OdpovědětVymazat
  5. Byl by super na kostýmy. Nějak se nám tu nahromadily...
    Už jsem ty pytle okukovala. Je to supr nápad, univerzální a hodí se do každého pokoje...
    Sleduji na fb i instagramu a sdílím na fb. michaela.kankova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych určitě využila na hračky :))
    Janulkazakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. U nás by byl na hračky naší malé slečny :)
    renata.sablaturova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Pytle jsou na hracky jako delany! Preji hezky mrazivy vikend.
    lenkahamakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Nám by se teda docela hodil vak na dětské deky,povlečení nebo látkové pleny :) slunicko1321@seznam.cz, sdílím na fb

    OdpovědětVymazat
  11. Jeee to je skvely, dalsi sikulka, o ktere jsem nevedela. Moc rada si zasoutezim a na FB sdilim. Diky za peknou novorocni soutez a klidne houst tech tipu podobnyho razeni, ty ja moc rada. Do pytle by sly deky v detskem koutku v obyvaku.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Jani, pytle jsou paradni a moc rada o ne budu soutezit. Dekuju za dalsi bezva inspiraci! Hodily by se do pokojiku na hracky, na spinave pradlo, ale taky treba do predsine detem na cepice, saly... Mej se krasne! Z.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj! Pytle jsou opravdu krásné a popravdě o Miauk slyším poprvé. Pytle jsou ideální na hračky nebo na šály a čepice :) lucie.zverinova21@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj.Pytle jsou opravdu nadherne, u nas bysme je vyuzili na plysaky - odpovidal by tomu i obrazek :).kotaskova.klara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Tahle soutez mi prisla akorat do rany :) dnes jsem zverejnila clanek s pokojickem, kde jsou plysaci zatim v krabici, pac je Roze lepe pristupna, ale do budoucna chci prave pomalovany pytel ;) hezky den o.k.hanicka_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý den, Miauk sleduju, má krásné práce. Pytel by jsme nejspíš využili na plyšáky. Martina, makaface@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Veroniku sledujem už veľmi dlho a vďaka nej som sa dostala na tento blog :) tieto jej pytlíky (vrecia v slovenčine neznejú tak pekne :D) sú nádherné!!! využila by som ho na hračky pre svojho drobca do nového domčeka do jeho detskej izby, keď už bude spávať sám :) neviem či sa môžem zúčastniť aj zo SVK, ale aspoň som našla ďalší pekný blog :) blanka.husarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Krásně malované dekorace :-) Víš co mi ale příjde, že jediná věc, která chybí u tvé dcerky v pokoji jsou nějaké hodiny, ať už teda hodiny stolní tak i klasické nástěnné. Určitě bych ti doporučila nějaké sehnat. Dcerka se naučí klasické hodiny a bude se mít čím vytahovat ve škole!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, tenkrát byla ještě malá na hodiny :D Teď už má. A pokud má Emako, kterému tady děláš reklamu, zájem o spolupráci, napiš mi oficiální email :))) Budu ráda a nemusí se to tady vkrádat pokoutně :)

      Vymazat