neděle 15. ledna 2017

Kam s dětmi v Brně / Dětská kavárna Sampalero

Najít opravdu dobrou kavárnu s fajn dětským koutkem je pro mě trochu nadlidský úkol. S tímhle pořád bojujeme a pomalu se začínám smiřovat s tím, že jedna strana musí udělat ústupek. Buď totiž chceme stylové, příjemné prostředí, výbornou kávu a dobré dezerty, nebo chceme kvalitní zázemí pro naše děti. Zatím jsem nenašla místo, kde by se všechno 100% skloubilo. Já jakožto dobrá máma ten ústupek celkem ráda udělám a ze svých nároků trošku slevím. Dětská centra a dětské koutky nevymetáme moc často, většinou to s něčím spojíme. Jako teď v pátek, kdy jsme byli odpoledne s dětma u kadeřníka. Když už jsme byli v centru všichni čtyři, zachtělo se nám kávy a neokoukaných hraček. Navštívili jsme dětskou kavárnu na Jezuitské Sampalero.


Sampalero je příjemný podnik v centru Brna ve velice jednoduchém a nepřeplácaném stylu. Je to klasická dětská kavárna, samozřejmě nekuřácká. Nachází se mezi Janáčkovým a Mahenovým divadlem, dostanete se sem pohodlně MHD, parkování bude o něco horší.

Zázemí pro potřeby dětí

Nočníky, redukce na WC, přebalovací pult, jídelní židličky, mikrovlnka na ohřev přesnídávek. Sociální zázemí sice nepatří k těm nejskvostnějším, ale je čisté a funkční.


Prostor pro hry

Kavárna má k dispozici dvě herní plochy, každá o rozloze cca 30 m2. Jedna je určena těm menším - najdete v ní vypolstrovaný bazének s barevnými kuličkami, vybavenou kuchyňku a spoustu hraček - převážně teda těch plastových interaktivních. Viděla jsem tam ale i malou knihovničku, dřevěné kostky a plyšáky. Do zmíněného bazénu vede velká modrá skluzavka z patra, což byla pro Kláru atrakce číslo jedna a já chválím za dobré využití prostoru. Do patra se děti dostanou po schodech. Patrová vestavba mi přišla celkem nevyužitá, kromě jedné houpačky tam bylo prázdno, možná kvůli bezpečnosti? Druhý dětský koutek je pro větší děti, zhruba od tří let výš. Je tam velká patrová prolézačka, různé tunely, můstky, je celá opolstrovaná, na zemi pěnové puzzle, takže jsem neměla strach nechat tam Klárku chvíli samotnou. Využití dětského koutku je zpoplatněno 45 korunami za dítě.









K jídlu a pití

Italská káva Pascucci mě teda moc nenadchla. Na výběr byly čtyři dezerty - medovník, čokoládový dort, cheescake a štrůdl, ty byly dobré. V nabídce jsou i špaldové palačinky, zapečené toasty a panini.


Výhody

Čistota. Sice budete hned u vchodu požádáni o sundání bot, ale v rámci zachování čisté podlahy to zkousnu ráda. Nemám ráda papuče, natožpak ty erární, proto jsem si to odchodila bosá. Několikrát jsem viděla obsluhu uklízet a stírat zem mopem.
Obsluha. Slečna ochotná, přátelská a rychlá.
Styl. Jak už jsem psala, vybavení kavárny je jednoduché, prostor se stoly je převážně bílý, bez zbytečných blbostí.
Bezpečnost. Ze všeho jsem měla dobrý pocit, hračky byly v dobrém a funkčním stavu, herní prvky obalené molitanem.

Nevýhody

Bariéry. Hned za vstupními dveřmi vás čeká pár schodů, to je u dětské kavárny celkem silný handicap. Obsluha sice hned přiskočila a s kočárkem pomáhala, ale nějaká rampa by to vyřešila pohodlněji. S tím souvisí i malý prostor pro kočárky (odhaduju, že se tam vejdou tak dva, tři a už tam nebude k hnutí).
Káva. Nejsem sice žádný znalec, ale pila jsem lepší.
Většina plastu. Jen málo hraček bylo dřevěných, ale to je spíš takový můj osobní problém, dětem to nijak nevadí.

Celkový dojem dobrý, ráda se sem vrátím. Pokud máte malé děti a hledáte místo, kde si pohrají a vy si vypijete relativně v klidu kafé, budete spokojení.

6 komentářů:

  1. Super tip... jinak k tem plastovym hrackam - myslim, ze to maji v kavarne hlavne z bezpecnostnich duvodu.. ono kdyz se majznou deti po hlave plastovou kostkou, maji mensi bouli nez kdyz se porvou s drevenym obeliskem :D Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, já tomu rozumím a rozhodně to nemělo vyznít jako kritika. Já oceňuju, že všechny hračky byly funkční, na spoustě jiných míst je hromada interaktivních hraček, které ani nebliknou, prostě jsou rozbité a vyřazené, tak je šupneme do dětského koutku :(

      Vymazat
  2. Humpty Dumpty proste chybi :( Skvela kava, dezeety, herna s montessori hrackama... Sice nejsem z Brna, ale vzdy jsme zavitali. Chystame se do Brna pristi tyden a uz premyslim, kam zajit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda! Ja vubec nevedela ze Humpty Dumpty je zavrene :( to bylo misto, kam jsme radi chodivali a navic tam byl Dalibor coz je klarin lektor v angličtině. Tak to je velka skoda.

      Vymazat
    2. No uz tak uz od podzimu. Moc me to mrzelo, moc jsem majitelum fandila.

      Vymazat
    3. To je opravdu škoda veliká :(

      Vymazat