čtvrtek 17. června 2021

Pikniková sezóna s dětmi

Čas pikniků. Každý rok se těším a spřádám velké plány. Jak si vezmeme naši piknikovou tašku, kterou už máme od bezdětna, připravím všechny ty pochutiny, nejlépe upeču francouzskou bagetu a namíchám domácí citronádu. Pche. Takhle zevrubně jsme to pojali naposledy, hm, no někdy za bezdětna :) Ale jo, občas něco podnikneme, akorát to není tak moc elegantní a uhlazené a kompletní. Děti drobí na deku, šlapou na ni v botách, zaberou všechno volné místo a pídí se po dobrotách. A protože na piknik chodíme pěšky nebo jezdíme na kole, musíme zohlednit i tuto skutečnost. Co je v našich silách v batozích odnést.


Scénář je jasný, přesvědčit děti, že ten výlet za to bude stát. Nakonec za to vždycky stojí, ale na naše oblíbené piknikové místo se víceméně jen šlape nahoru. Jenže nahoře je krásně, západy slunka sice ještě nedáváme, ale i to jednou přijde.


Krom piknikové deky a dalekohledů máme tento základ - voda (plus aspoň jedno pivo), nějaká pečená sladká dobrota v podobě bábovky, borůvkového koláče nebo muffinů, ovoce a zelenina plus něco slaného "na normální jídlo". Na piknik se nejlíp hodí pomazánky. Jsou výživné, zdravé a pestré. Co se nám poslední dobou osvědčilo - namísto pečiva s sebou k pomazánkám bereme tyčinky Los Křupos. Je to mnohem praktičtější, kompaktnější a děti pomazánka s tyčinkou baví o něco víc. A nutričně je to taky někde jinde než bílé pečivo.



Podrobný článek o českých pečených tyčinkách Los Křupos jsem psala v zimě, kdy jsme se poprvé seznámili. Od té doby je s sebou bereme skoro všude, na výlety, na hřiště, do hor i do lesů, Klárka občas do školy. Jsou super pro děti i dospělé, vyrábějí se ve čtyřech chuťových variantách a v mnoha typech balení pro různé příležitosti. My nejraději bereme velká rodinná balení.



Když u nás jednou byla návštěva, měli jsme v miskách Los Křupos a na kuchyňské lince stály misky s pomazánkami. No a děti napadlo tyčinky si do pomazánek namáčet. To byla zábava. A jak jim najednou ty moje barevné pomazánky chutnaly... Tak je teď s sebou bereme na piknik. A každý ať se obslouží, jak mu to vyhovuje.




Pro inspiraci ještě přidávám pár tipů na naše nejoblíbenější pomazánky (každé dítě jí jen nějakou, na česnekové si pošmáknu jen já). Množství surovin je orientační, každý má jiné chuťové preference. Uvedené množství je na menší misku pomazánky. K pomazánkám vždycky bereme ještě kupovaný hummus se sušenými rajčaty (Lidl), který máme moc rádi.



Mrkvová s bazalkou

1 velká mrkev nastrouhaná najemno
Asi půl vaničky polotučného tvarohu
Sušená nebo čerstvá bazalka nasekaná nadrobno
Sůl a pepř

Česneková s koprem

2-3 stroužky česneku (prolisovaného)
Asi půl vaničky polotučného tvarohu
Asi 1 velká lžíce žervé nebo lučiny
Kopr - čerstvý nasekaný najemno nebo sušený
Sůl a pepř

Z uzené makrely (té je víc, makrela je makrela)

Uzená makrela (cca 250 g)
100 g žervé nebo lučiny
250 g polotučného tvarohu
Několik sterilovaných okurek (nastrouhaných najemno)
Citronová šťáva
Lžička hořčice
Malá cibulka (nakrájená nadrobno)
Sůl a pepř

Vajíčková

3 vajíčka uvařená natvrdo
Malá cibulka, případně pažitka
1 lžička hořčice
100 g žervé nebo lučiny
Sůl a pepř

Podobně laděné občerstvení s Los Křupos plánuju i na dětskou oslavu narozenin, namáčet si křupavé tyčinky do různě barevných "dipů" je pro děti atraktivnější než pomazánka mázlá na bagetě.



Do konce srpna 2021 můžete na eshopu www.loskrupos.cz využít slevu na 20%

Jak slevový kupón funguje?
  • Při nákupu v CZK zadejte slevový kód "piknikCZ"
  • Při nákupu v EUR zadejte slevový kód "piknikSK"
  • Slevový kód (20% sleva + 5% věrnostní sleva = 25% sleva) lze uplatnit pouze v e-shopu www.loskrupos.cz (kód vložte při uzavření nákupního košíku do kolonky „slevy“)
  • Před uplatněním slevového kódu se zaregistrujte v e-shopu, aby se vám načetla i 5% věrnostní sleva
  • Lze uplatnit opakovaně a slevový kód sdílet s přáteli nebo rodinou
  • Slevu nelze uplatnit na již zvýhodněné nebo zlevněné výrobky a na dárky
  • Slevový kupón lze uplatnit při hodnotě nákupu 450,- Kč a vyšší (pouze hodnota nezlevněných výrobků)
  • Doprava zdarma při hodnotě nákupu 450,- Kč a vyšší (počítá se cena před slevou)
  • Platnost slevového kupónu je do 31.08.2021

Žádné komentáře:

Okomentovat